Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Κυβέρνηση: Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να περιμένει

 Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2021


Οι πιθανές ημερομηνίες

Αντίστροφα δείχνει να μετράει ο χρόνος για τον ανασχηματισμό που «σέρνεται» εδώ και εβδομάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο Δευτέρα (30/08/2021) ίσως και να είναι η ημέρα ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται για οικογενειακούς λόγους στις ΗΠΑ, επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν όχι αύριο εντός της εβδομάδας θα δούμε νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του ότι δεν τον δεσμεύουν πρόσωπα και αυτό δείχνει ότι ο ανασχηματισμός που περιμένουμε αναμένεται να είναι σαρωτικός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν οι λεγόμενοι αμετακίνητοι υπουργοί στην κυβέρνηση.

Φυσικά είναι και το θέμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η απόσταση πλέον από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχει μεγαλώσει. Το ερώτημα είναι το εξής: η απόδοση των όποιων ευθυνών για τους λάθος χειρισμούς θα είναι σε πολιτικό ή σε επιχειρησιακό επίπεδο;

Πληροφορίες επίσης από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι ήδη ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχει δώσει καλά δείγματα γραφής και αντανακλαστικά και άρα αν κάποιος πόνταρε τα λεφτά του θα τον τοποθετούσε στους αμετακίνητους.

Ερώτημα είναι επίσης αν θα δούμε υπουργούς σε νευραλγικά υπουργεία να μετακινούνται ή να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Η ονοματολογία πάντως σε αυτή την φάση είναι μεν το αγαπημένο σπορ των δημοσιογράφων αλλά κανείς δεν είναι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον δρόμο
Βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών η ΝΔ δείχνει να καταγράφει απώλειες, να διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο τελευταίος δεν «καρπώνεται» τις απώλειες από το κυβερνών κόμμα. Όμως, στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν μπορούν να παραβλέψουν ότι πρέπει να δοθεί ένα σήμα έτσι ώστε οι απώλειες αυτές όχι μόνο να σταματήσουν αλλά να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη του κόσμου σε ένα δύσκολο φθινόπωρο που ξεκινάει.

Οι πιθανές ημερομηνίες ανακοινώσεων του ανασχηματισμού
Η Δευτέρα, όπως προαναφέραμε είναι μια ημέρα κομβική για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ενόψει μάλιστα και του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης 31/08/2021 στο οποίο πιθανόν ο πρωθυπουργός να θέλει να εμφανιστεί με νέα πρόσωπα.

Αν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός την Δευτέρα τότε πιθανότερη ημέρα είναι και η Πέμπτη 02/09/2021 καθώς όλη την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδεύει σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως και να έχει, με την ΔΕΘ να είναι ένα Σαββατοκύριακο μακριά (11-12/09) θεωρείται σίγουρο ότι ακόμα και αν γίνει η έκπληξη και δεν έχουμε τις επόμενες ώρες νέα κυβέρνηση ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να περιμένει….

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου