Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος

 

Ο Ανέστης Βλάχος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό, καθώς ταλαιπωρούνταν από ουρολοίμωξη

Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος | tovima.gr

Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, σε ηλικία 87 ετών. Ο πιο διάσημος «κακός» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφους νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εδώ κι έναν περίπου μήνα.

Ο Ανέστης Βλάχος  ταλαιπωρούνταν από ουρολοίμωξη η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν μπορούσε καν να σιτιστεί με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του σύστημα να εξασθενήσει εντελώς και δυστυχώς να καταλήξει βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο γιός του Ηρακλής με ανάρτησή του στον λογαριασμός στο Facebook.

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο Ανέστης Βλάχος

Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934. Οι γονείς του ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα το 1946 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Τη χρονιά της αποφοίτησής του ο Ανέστης Βλάχος ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο παίρνοντας μέρος στην πρώτη ταινία του Ν. Κούνδουρου «Μαγική Πόλις». Το 1956 συμμετείχε σε δύο ακόμα από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, «To Κορίτσι με τα Μαύρα» του Μ. Κακογιάννη και στο «Δράκο» του Ν. Κούνδουρου.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 92 ταινίες. Έχει κερδίσει τιμητικές διακρίσεις στο ΦΕΚΘ το 1966 και το 1974, για τις ερμηνείες στις ταινίες «Με τη Λάμψη στα Μάτια» και «Κιέριον» αντίστοιχα. Επίσης κέρδισε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία στην ταινία του Κ. Μανουσάκη «Ο Φόβος» στο Φεστιβάλ Τυνησίας το 1966.

Ερμήνευσε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού». Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας». Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο, ενώ από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου