Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Πετρέλαιο – Η εξασθένηση του Άιντα «χαμήλωσε» τις τιμές

 Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Το Brent υποχώρησε 35 σεντς ή 0,5% στα 72,35 δολάρια το πρωί -Το ενδιαφέρον, τώρα, στρέφεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, με αντικείμενο την περαιτέρω αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής

Υποχώρησαν από το υψηλό τεσσάρων εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς ο τυφώνας Ίντα εξασθένησε, έχοντας, προηγουμένως, οδηγήσει σε αναγκαστική προληπτική διακοπή της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Το ενδιαφέρον, τώρα, στρέφεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ που είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη, με αντικείμενο την περαιτέρω αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής.

Μέσα σε 12 ώρες αφότου έφτασε στην ξηρά, η καταιγίδα είχε εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 1.

Σχεδόν όλη η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο, ήτοι 1,74 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, είχε διακοπεί πριν από την καταιγίδα.

Το Brent υποχώρησε 35 σεντς ή 0,5% στα 72,35 δολάρια το πρωί, έχοντας φτάσει στα 73,69 δολάρια νωρίτερα, το υψηλότερο από τις 2 Αυγούστου.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 69 σεντς ή 1% στα 68,05 δολάρια, έχοντας αγγίξει νωρίτερα τα 69,64 δολάρια, το υψηλότερο από τις 6 Αυγούστου.

«Ο τυφώνας Ίντα θα υπαγορεύσει τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις σε σχέση με το πετρέλαιο», σχολίασε ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Ίντα εξασθενήσει ταχύτερα από το αναμενόμενο και η ζημιά που θα προκαλέσει είναι μικρότερη, το ράλι πετρελαίου θα ανακοπεί προσωρινά.

Ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε ενόψει της αναμενόμενης ανάκαμψης του εφοδιασμού, η βενζίνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 3% καθώς στο κλείσιμο των διυλιστηρίων στις ακτές του Κόλπου προστέθηκαν οι άγνωστης διάρκειας διακοπές ρεύματος.

Τι μέλλει γενέσθαι

«Είναι ακόμα νωρίς», δήλωσε ο Βίβεκ, αναλυτής της Commonweath Bank of Australia. «Τα προϊόντα πετρελαίου, όπως η βενζίνη και το ντίζελ, είναι πιθανό να έχουν αυξήσεις τιμών πιο έντονα εξαιτίας των διακοπών στα διυλιστήρια, ειδικά εάν παρατηρηθούν δυσκολίες στην αποκατάσταση των διυλιστηρίων και των αγωγών».

Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει την Τετάρτη με αντικείμενο την σχεδιαζόμενη  αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, σε μια περαιτέρω χαλάρωση του ρεκόρ περικοπών της παραγωγής που σημειώθηκαν πέρσι.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε την Κυριακή ότι η αύξηση μπορεί να επανεξεταστεί, αν και οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να προχωρήσει κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου