Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

  Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

 «Ευχαριστούμε Αθήνα. Ευχαριστούμε Ελλάδα»


Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ | tovima.gr

Οπρώην πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ζακ Ρογκ ήταν ο όγδοος πρόεδρος της ΔΟΕ αναλαμβάνοντας καθήκοντα το 2001.

Έμεινε στον προεδρικό θώκο της ΔΟΕ μέχρι το 2013 και επί προεδρίας Ρογκ στην ΔΟΕ, έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Βέλγος γιατρός (ορθοπεδικός) υπήρξε αθλητής του ράγκμπι και της κωπηλασίας και μάλιστα είχε λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πιο συγκεκριμένα το 1968, το 1972 και το 1976.

«Η ΔΟΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Ζα Ρογκ πέθανε σε ηλικία 79 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο twitter η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τόμας Μπαχ: «Θρηνούμε την απώλεια ενός μεγάλου φίλου του αθλητισμού»

Ο νυν πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ εξέφρασε την συγκίνησή του για τον θάνατο του Ζακ Ρογκ, αναφέροντας πως ο Ελβετός αξιωματούχος υπήρξε ένας σπουδαίος φίλος του αθλητισμού και πολέμιος του ντόπινγκ.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να τονίσω την αγάπη του Ζακ για τον αθλητισμό. Λάτρευε να είναι δίπλα στους αθλητές και φρόντισε να μεταδώσει σε όλους μας αυτή την αγάπη. Υπήρξε ένας εξαιρετικός πρόεδρος και επί ημερών του, η ΔΟΕ έκανε μεγάλα βήματα με το βλέμμα στο μέλλον.

Ήθελε πάντα καθαρό αθλητισμό και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πολέμησε το ντόπινγκ. Εκλεγήκαμε μέλη της ΔΟΕ την ίδια περίοδο και μοιραστήκαμε το πάθος μας για τον αθλητισμό. Μοιραστήκαμε και μια υπέροχη φιλία που κράτησε μέχρι το τέλος», τόνισε ο Μπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου