Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Wall Street – Kόκκινη αυλαία σε έναν ισχυρά κερδοφόρο Αύγουστο

   Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021


7 μήνες σερί κερδών για τον S&P και τρεις μήνες για τον Nasdaq

Oριακά χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, αν και το ελαφρώς υποτονικό τέλος του Αυγούστου δεν μείωσε την ισχυρή μηνιαία επίδοση της αγοράς σε μια περίοδο που είθισται να επικρατεί η θερινή ραστώνη.

Ο S&P500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,13% στις 4.522,68 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq με οριακή πτώση 0,04% στις 15.259,24 μονάδες . Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 39,11 μονάδες μονάδες ή 0,11% και τερμάτισε στις  35.360,73 μονάδες.

O S&P 500 αυξήθηκε κατά 3% τον Αύγουστο, καταγράφοντας σερί κερδών για εφτά συνεχόμενους μήνες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  κέρδισε 1% και τεχνολογικός Nasdaq αυξήθηκε 4%, τρεις μήνες σερί κερδών. Τα χρηματιστηριακά κέρδη ήλθαν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου που έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη για πωλήσεις και κέρδη.

H μετοχή της Zoom έκλεισε με απώλειες 16%  Η εταιρεία μετά το τέλος της συνεδρίασης της Δευτέρας ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματατου δεύτερου τριμήνου. Η εικόνα ήταν θετική, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις προσδοκίες, το ίδιο και τα έσοδα καθώς οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1 δισ. δολάρια το τρίμηνο για πρώτη φορά.  Πτωτικά έκλεισε η μετοχή της Apple. Στον αντίποδα με κέρδη 1% έκλεισε η μετοχή της Amazon και αντιστάθμισε τις απώλειες των άλλων τεχνολογικών εταιρειών.

Με απώλειες που ξεπερασαν το 5% έκλεισε και η μετοχή της Well Fargo, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι η τράπεζα μπορεί να βρεθεί ενώπιον περαιτέρω κυρώσεων καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για το ρυθμό αποζημίωσης των θυμάτων από τα προηγούμενα σκάνδαλα της.

Οι τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 18,6% ετησίως τον Ιούνιο, από 16,8% αύξηση τον Μάιο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών κατοικίας της S&P CoreLogic Case-Shiller. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος στην ιστορία του δείκτη που χρονολογείται από το 1987. Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο είναι τώρα 41% υψηλότερες από την τελευταία τους κορύφωση κατά τη φούσκα των ακινήτων το 2006.

Στα οικονομικά νέα  ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3% τον Αύγουστο στην ευρωζώνη, από 2,2% τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ ο δομικός πληθωρισμός –που εξαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα- αυξήθηκε κατά 1,6%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2012. Στην Κίνα, ο μη παραγωγικός PMI μειώθηκε σε 47,5, σηματοδοτώντας συρρίκνωση για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 750.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2%.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου