Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Βρετανία – Σε ιστορικά χαμηλά από το 1956 η παραγωγή αυτοκινήτων τον Ιούλι

 Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021


Κατασκευάστηκαν 53.438 οχήματα, λιγότερα κατά 37,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 - Καθοριστική η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

Σε νέο χαμηλό βούλιαξε η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μηνός Ιουλίου για τη βιομηχανία από το 1956.

Η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκεύασαν μόλις 53.438 οχήματα τον Ιούλιο, λιγότερα κατά 37,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την SMMT, αποδίδεται στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, στο κλείσιμο των εργοστασίων και στις απουσίες εργαζομένων εν μέσω συνεχιζόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ανάκαμψη στο επτάμηνο

Και όμως, ενώ αυτός καθαυτός ο Ιούλιος ήταν ένας ιδιαίτερα κακός μήνας για τον κλάδο, η παραγωγή αυτοκινήτων στα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυξημένη κατά 18,3% σε σχέση με το 2020 σε επίπεδο επταμήνου.

Περίπου 552.361 αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο. Βεβαίως, εξακολουθεί να είναι ένα νούμερο σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με τα πριν την πανδημία επίπεδα, εκείνα του 2019, κατά 28,7%.

Ο CEO της SMMT, Μάικ Χος, σχολίασε πως οι αριθμοί «αποκαλύπτουν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων».

«Ενώ ο αντίκτυπος του pingdemic (σ.σ.: το μέτρο που ίσχυε στη Βρετρανία μέχρι τις 16 Αυγούστου, βάσει του οποίου άτομα που ελάμβαναν μήνυμα στο τηλέφωνό τους ότι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα έπρεπε να τεθεί σε αυτοαπομόνωση) θα μειωθεί καθώς αλλάζουν οι κανόνες αυτοαπομόνωσης, η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών δείχνει ελάχιστα σημάδια περιορισμού», δήλωσε ο ίδιος.

Πώς επηρεάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία

Τα νέα οχήματα έχουν δεκάδες μικροτσίπ για να ελέγχουν τα πάντα, από το υδραυλικό τιμόνι και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου έως την επιτάχυνση και τα ηλεκτρικά παράθυρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία χρειάζονται σημαντικά περισσότερα τσιπ.

Περίπου το 26% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν από βρετανικές μονάδες τον Ιούλιο ήταν είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά, ανέφερε η SMMT, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου παρήχθησαν 126.757 αυτής της κατηγορίας οχήματα.

Αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ακύρωσαν παραγγελίες ημιαγωγών στην αρχή της πανδημίας, όταν ήταν διάχυτος ο προβληματισμός για μείωση των πωλήσεων.

Όταν, όμως, φάνηκε ότι οι πωλήσεις ανέκαμπταν νωρίτερα από το αναμενόμενο, οι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίες βρέθηκαν τελευταίες στην ….ουρά για τσιπ.

Μειώνουν περαιτέρω την παραγωγή

Η σουηδική Volvo, η γερμανική Volkswagen και η ιαπωνική Toyota ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι θα πρέπει να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών.

Ο γερμανικός όμιλος Bosch, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον κόσμο, δήλωσε στο CNBC ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού ημιαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανταποκρίνονται πλέον στις απαιτήσεις.

Ο Χάραλντ Κρόγκερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο χρόνο καθώς η ζήτηση για τσιπ, από αυτοκίνητα έως PlayStation 5 και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, έχει αυξηθεί παγκοσμίως.

Κρίσιμος κλάδος για τη βρετανική οικονομία

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της βρετανικής οικονομίας, με ετήσια αξία πάνω από 78,9 δισεκατομμύρια λίρες.

Περίπου 180.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στον κλάδο και 864.000 στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού.

Περίπου 30 κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν 70 μοντέλα αυτοκινήτων. Μεταξύ αυτών, εγχώριες εταιρείες όπως η Jaguar Land Rover, η Vauxhall και η Rolls-Royce, καθώς και πολυεθνικές σαν τη  Ford και τη Nissan.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου