Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Στο φως οι συζητήσεις με τον Αποστολάκη: «Θα τα δώσω όλα» είχε πει στον Μητσοτάκη

   Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι λέει η κυβέρνηση για τις επαφές που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού.

EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου: Στιγμιότυπο από το 7ο συνέδριο για την Άμυνα και την ασφάλεια στην ΛΑΕΔ ,παρουσια του Υπουργού 'Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη,Τρίτη 7 Μαϊου 2019 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στενοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη διευκρινίζουν τι προηγήθηκε της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος και το περιεχόμενο των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον κ. Αποστολάκη. Ουσιαστικά πρόκειται για το χρονικό του ”πρόωρου διαζυγίου”, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Η αλληλουχία των συνεννοήσεων που περιγράφουν είναι η ακόλουθη:

- Η πρώτη κρούση για την αξιοποίηση του κ. Αποστολάκη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και η αρχική πρόταση σε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Αποστολάκη ήταν για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού.

- Αυτό δεν το δέχθηκε ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος ζήτησε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του κυρίου Μητσοτάκη από την Ουάσιγκτον. Το ”αίτημα” για υπουργικό χαρτοφυλάκιο, όπως σημειώνουν, έγινε δεκτό με το σκεπτικό ότι πράγματι θα ήταν υποτιμητικό για ένα άλλοτε υπουργό Άμυνας να μπει στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής. 

- Το βράδυ της Δευτέρας 30/8 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Αποστολάκη. Σε αυτήν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κ. Αποστολάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, αποδεχόμενος την πρόταση για υπουργοποίηση του και διαβεβαιώντας τον ότι θα κάνει το καλύερο δυνατό για την εκπλήρωση των νέων του καθηκόντων του. «Θα τα δώσω όλα. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην συνέχεια συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του νέου υπουργού και οι προτεραιότητες του νεοσύστατου υπουργείου.

- Μέχρι σήμερα το πρωί προχωρούσαν όλα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, κάτι που φάνηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης από την Προεδρία, σχετικά με τον ορκωμοσία, ενημερώνοντας ότι θα παραστεί σε αυτήν και η σύζυγος του.

- «Τί μεσολάβησε άραγε και τελικά δεν ίσχυσε τίποτα από όσα είχε συμφωνήσει ο κύριος Αποστολάκης;» ερωτούν με νόημα από το Μαξίμου. Ταυτόχρονα επισημαίνουν την διαμετρική αλλαγή στην στάση του μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ”τορπίλισε” μία προσπάθεια συναίνεσης για ένα θέμα που χαρακτηρίζεται εθνικό. Υπογραμμίζουν ακόμα, ότι όταν τηλεφώνησε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης στον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερώσει για τον επικείμενο ανασχηματισμό (πριν από την ανακοίνωση των ονομάτων) ο κύριος Καλογήρου δεν έθεσε κανένα απολύτως ζήτημα.

huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου