Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός – Aνατροπές λόγω Δέλτα στη λίστα του Bloomberg με τις καλύτερες χώρες να ζεις

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Ποιες οι καλύτερες χώρες να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας - Η θέση της Ελλάδας

Σημαντικές αλλαγές προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας, με πολλές χώρες, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσης της λίστας, να κατατάσσονται, πλέον, μεταξύ των χωρών που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με το Bloomberg, η Νέα Ζηλανδία, η οποία, ενώ από τον Νοέμβριο κατείχε την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα, ως η καλύτερη χώρα να ζει κανείς εν μέσω κορωνοϊού, έπεσε, ξαφνικά, κατά 26 θέσεις, εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση του νέου κύματος της μετάλλαξης Δέλτα.


Παράλληλα, χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, κατά την άνοιξη και στις αρχές καλοκαιριού, όταν, δηλαδή, αποφασίστηκε το άνοιγμά τους, έπεσαν, επίσης, μερικές θέσεις στην κατάταξη, εξαιτίας της νέας αύξησης κρουσμάτων που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μεταξύ των πιο «ανθεκτικών» χωρών στις δυσκολίες της πανδημίας, αποδείχθηκαν τα ευρωπαϊκά κράτη, με 9 από τις 10 πρώτες χώρες στην κατάταξη να είναι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και τη Νορβηγία να κρατάει τα ηνία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η επιτυχία της αυτή οφείλεται, κατά πολύ, στο γεγονός ότι το 60% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί, τα επίπεδα θανάτων από κορωνοϊό βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ενώ, επίσης, διατήρησε τα σύνορά της ανοιχτά για όσους ήταν εμβολιασμένοι.

Η Ελλάδα βρίσκεται, επίσης, μεταξύ των χωρών στην κατάταξη, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει να καταγράψει την επιτυχία των σκανδιναβικών χωρών στη διαχείριση της πανδημίας, καταλαμβάνοντας, έτσι, την 21η θέση.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο, να μαστίζει τις κοινωνίες, οποιαδήποτε προσπάθεια των χωρών να «δαμάσουν» το θηρίο αυτό που λέγεται κορωνοϊός, από την προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος της κοινωνικής ευθύνης μέχρι και την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων, έπεσαν στο κενό, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου