Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν – Όταν ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωνε ότι οι Ταλιμπάν δεν θα έπαιρναν τον έλεγχο

 Δευτέρα, 16 Αυγούστου, 2021


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τζο Μπάιντεν στις 8 Ιουλίου, φαινόταν σίγουρος πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν δεν θα σημάνει κατάρρευση της εκεί κυβέρνησης και ότι οι Ταλιμπάν δεν θα πάρουν τον έλεγχο.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωνε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν δεν θα σήμαινε επικράτηση των Ταλιμπάν και φαινόταν σίγουρος ότι ο αφγανικός στρατός που είχε εκπαιδευτεί από τους ίδιους τους Αμερικανούς και μετρούσε 300.000 άτομα θα μπορούσε με ευκολία να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 8 Ιούλη ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ απαντά σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση για το αν η αποχώρηση θα σημάνει κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Εξηγεί πως η αφγανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μείνει σταθερά στη θέση της, ενώ σε άλλη ερώτηση που συνέκρινε την αποχώρηση από το Αφγανιστάν με την αποχώρηση από το Βιετνάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Δείτε το βίντεο με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το Αφγανιστάν

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ


Μάλιστα διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση τα ελικόπτερα να φεύγουν από την ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους για την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, αν και επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ η πολιτική των ΗΠΑ κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η συνάντηση των Ταλιμπάν με την απερχόμενη κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να διαπραγματευτούν για την μεταβατική περίοδο. Οι Ταλιμπάν δεν συνάντησαν καμία ουσιαστική αντίσταση στην πορεία τους προς την κατάληψη της Καμπούλ, ενώ τις τελευταίες μέρες εκτός από τις Δυτικές Δυνάμεις που αποχωρούν, μαζί τους φεύγουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τμήματα του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου