Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ – Η ανάκαμψη, το πετρέλαιο και οι κλιματικοί στόχ

Δευτέρα, 16 Αυγούστου, 2021

Πώς η αναθέρμανση της οικονομίας απειλεί το μηδενικό αποτύπωμα

Ανάχωμα στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας θέτει η ταχύτατη οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Τουλάχιστον από μία οπτική.

Η αναθέρμανση της οικονομίας, σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών, άνοιξε την όρεξη για ταξίδια με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση στη ζήτηση για καύσιμα.

Η εκρηκτική αυτή αύξηση στη ζήτηση έρχεται σε μία περίοδο που πλημμύρες και οι πυρκαγιές σε πολλά μέρη του κόσμου εκθέτουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Να θυμίσουμε ότι η ζήτηση για βενζίνη κατέρρευσε πέρυσι όταν η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι.

Αυτό ανετράπη με την εξέλιξη των εμβολιασμών και την χαλάρωση των μέτρων, με αποτέλεσμα η κατανάλωση βενζίνης να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η αυξανόμενη ζήτηση αύξησε τις τιμές των καυσίμων και προκάλεσε συναγερμό στη διοίκηση Μπάιντεν, η οποία την περασμένη εβδομάδα πίεσε τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να ανακόψει το ράλι.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) προβλέπει ότι οι Αμερικανοί θα καταναλώνουν φέτος κατά μέσο όρο 8,8 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης ημερησίως, 10% περισσότερο από πέρυσι, αλλά χαμηλότερο από το μέσο των 9,3mb / d που καταναλώθηκαν το 2019. Αυτό σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην συνέχιση της τηλεργασίας.

Η αυξανόμενη ζήτηση για καύσιμα έχει δώσει ώθηση στα διυλιστήρια πετρελαίου που επλήγησαν σοβαρά από την κατάρρευση του περασμένου έτους. Οι εταιρείες αύξησαν τον όγκο τους και πολλές επέστρεψαν στα κέρδη μετά από μεγάλες ζημίες πέρυσι.

Ενώ τα διυλιστήρια και οι παραγωγοί άνθρακα εκφράζουν ικανοποίηση από την αύξηση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους της Ουάσιγκτον, που επιθυμεί θέλει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο μισό μέχρι το τέλος της δεκαετίας από τα επίπεδα του 2005.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου