Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ταλαιπωρία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα τεστ για τον κορωνοϊό

 Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2021

Της Ματίνας Δεμελή  

Ευρωκίνηση

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Γεμάτα γυρίζουν τα αεροπλάνα από την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες καθώς πολλοί ομογενείς την επισκέφθηκαν φέτος. Απαραίτητο για την επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι το τεστ για τον κορωνοϊό, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Όσοι δεν έχουν κάνει το μοριακό τεστ νωρίτερα (3 ημέρες πριν από την πτήση), έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μέσα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ειδική κλινική «Athens Medical Group» που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την διεξαγωγή μοριακών και rapid τεστ.

Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να επιβεβαιώσουν το αρνητικό τεστ για κάθε επιβάτη ή έγγραφα με την ανάρρωση του από τον ιό πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο σύμφωνα με τους κανόνες του CDC.

Όσοι ομογενείς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν πίσω στην Αμερική καλό θα είναι να έχουν πραγματοποιήσει το τεστ τρεις ημέρες πριν και να έχουν τυπωμένο το αποτέλεσμα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο καθώς η πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζοντας για τη δυνατότητα διεξαγωγής του τεστ εκεί, το αφήνει για την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές, όπως έγινε και το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου.

Ευρωκίνηση

Στιγμιότυπα από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος. (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Η πτήση της Delta με προορισμό τη Νέα Υόρκη ήταν γεμάτη. Η ουρά από κόσμο που περίμενε να κάνει check in στα εκδοτήρια της αμερικανικής εταιρείας ήταν ατελείωτη με αναμονή τουλάχιστον μία ώρα. Η επιβίβαση του κόσμου έγινε κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο καθώς οι ταξιδιώτες έπρεπε εκτός από το τεστ να συμπληρώσουν ακόμη μια φόρμα πριν ταξιδέψουν. Η συμβολή των υπαλλήλων ήταν καθοριστική ώστε να έχουν όλοι οι επιβάτες τα απαιτούμενα έγγραφα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και αλλού διαθέτουν υπηρεσία διεξαγωγής τεστ, καθώς επίσης αυτό της Βοστώνης, του Σικάγο, της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες. Η ειδική κλινική στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι ανοικτή από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ενώ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Όσοι ταξιδεύουν σε υπερατλαντικές πτήσεις και θέλουν να κάνουν στο αεροδρόμιο το τεστ θα πρέπει να υπολογίζουν να βρίσκονται 4 με 5 ώρες νωρίτερα από την πτήση ώστε να προλάβουν.

Πριν μερικές ημέρες η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως πρόκειται να απαιτήσει από τους ξένους επισκέπτες που έρχονται στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο της σταδιακής προσέγγισης της κυβέρνησης για την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι πολίτες που θα θέλουν να εισέλθουν στην Αμερική θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου