Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΝΥΤ: 3η δόση 8 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό συστήνουν οι ΗΠΑ

Τετάρτη, 18 Αυγούστου, 2021

Αssociated Press

Εμβολιαστικό κέντρο στο Μανχάταν, Νέα Υόρκη. (AP Photo/John Minchillo, File)


OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να συστήσει στους περισσότερους Αμερικανούς να κάνουν ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό οκτώ μήνες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times» οι ενισχυτικές αυτές δόσεις θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ο στόχος τους είναι να ενημερώσουν τους Αμερικανούς που έλαβαν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech ή Moderna ότι θα χρειαστούν πρόσθετη προστασία από την μετάλλαξη Δέλτα που προκαλεί την αύξηση του ιικού φορτίου σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η νέα πολιτική θα εξαρτηθεί από την εξουσιοδότηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επιπλέον δόσεις.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης τους οποίους επικαλείται ανώνυμα η εφημερίδα «Νew York Times» δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι λήπτες του εμβολίου Johnson & Johnson, το οποίο εγκρίθηκε ως μονοδοσικό εμβόλιο, θα χρειαστούν επίσης μια επιπλέον δόση. Αλλά περιμένουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής  των δύο δόσεων της εταιρείας, που αναμένονται αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι πρώτες ενισχυτικές δόσεις είναι πιθανό να πάνε σε τροφίμους γηροκομείων, σε εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και σε εργαζόμενους υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η απόφαση έρχεται καθώς η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αγωνίζεται να ανακτήσει τον έλεγχο μιας πανδημίας που είχε ισχυριστεί ότι είχε τιθασσεύσει λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι το έθνος άνοιξε ξανά για κανονική ζωή για τις διακοπές της 4ης Ιουλίου, αλλά η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα το απέτρεψε. Οι ασθενείς με Covid-19 κατακλύζουν και πάλι τα νοσοκομεία σε ορισμένες πολιτείες και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται καθώς η σχολική χρονιά βρίσκονται κοντά στην έναρξή της.

Επί εβδομάδες, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν αναλύουν την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, προσπαθώντας να καταλάβουν εάν η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο ικανή να αποφύγει τα εμβόλια ή αν τα εμβόλια έχουν εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης, και τα δύο θα μπορούσαν να είναι αληθινά, ένας ενοχλητικός συνδυασμός που αναζωογονεί μια πανδημία για την οποία το έθνος ήλπιζε ότι θα είχε περιοριστεί.

Ο Δρ Φράνσις Σ. Κόλινς (Francis S. Collins), διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, δήλωσε στο «Fox News Sunday» ότι «υπάρχει ανησυχία ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει αρχίσει να υποχωρεί». Αυτό, σε συνδυασμό με την αγριότητα της μετάλλαξης Δέλτα, θα μπορούσε να υπαγορεύσει τις ενισχυτικές δόσεις, είπε.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για τα δεδομένα από το Ισραήλ που υποδηλώνουν ότι η προστασία του εμβολίου Pfizer-BioNTech από σοβαρές ασθένειες έχει μειωθεί σημαντικά για τους ηλικιωμένους που έκαναν τον δεύτερο εμβόλιο τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Το Ισραήλ μπορεί κατά κάποιο τρόπο να θεωρηθεί ως πρότυπο για τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή εμβολίασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πιο γρήγορα και έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν αποκλειστικά το εμβόλιο Pfizer-BioNTech που αποτελούσε μεγάλο μέρος των αμερικανικών αποθεμάτων. Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, το Ισραήλ έχει ένα εθνικοποιημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που του επιτρέπει να παρακολουθεί συστηματικά τους ασθενείς.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου