Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ΚΑΠΗ ο ΠΑΟΚ – Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του εξηγεί το γιατί γονατίζει

 Κυριακή, 22 Αυγούστου, 2021

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο ματς απέναντι στη Ριέκα με μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας του τα 31 χρόνια

ΠΑΟΚ – Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του εξηγεί το γιατί γονατίζει | tovima.gr

Για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου το βράδυ της Πέμπτης ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ριέκα στην Τούμπα, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι στην τελευταία φάση του αγώνα και αφού χρειάστηκε ένα αυτογκόλ των Κροατών προκειμένου να σκοράρει.

Ένα ματς-απόδειξη πως η φανέλα του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένει πολύ… ελαφριά και κάθε ομάδα που βρίσκεται απέναντί του, είτε λέγεται Μποέμιαν είτε Ριέκα είτε Κράσνονταρ είτε Έστερσουντ, μπορεί να ελπίζει και να φιλοδοξεί πως θα τον κερδίσει/αποκλείσει.

Αν σταθούμε στους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τη Ριέκα, σε μια διοργάνωση όπως το Europa Conference League, μπορούμε να πούμε πολλά.

Για την κακή βραδιά πολλών παικτών, για την έλλειψη μεταγραφών λόγω της πολύ σφιχτής οικονομικής πολιτικής του Σαββίδη, που πουλάει, αλλά δεν αγοράζει, για τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας που δεν έχει σέντερ φορ την ώρα που έχει… παρκάρει με δανεισμό έναν επιθετικό ο οποίος οδηγεί την ομάδα του στο Champions League, για την έλλειψη ανθρώπων από την ομάδα που δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να αφήνουν την ομάδα «γυμνή». Και… γερασμένη.

Το τελευταίο είναι θέμα προς… έρευνα. Πώς μια ομάδα εμφανίζεται με τόσο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας όπως ο ΠΑΟΚ. Το βράδυ της Πέμπτης σε όλη την Ευρώπη έπαιζαν μπάλα, σε αγώνες για το Europa League και για το Europa Conference League. Δεκάδες ομάδες αγωνίζονταν. Ελάχιστες, πιθανότατα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, έχουν τόσο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας όσο ο ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο γήπεδο της Τούμπας μια ομάδα που ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 31 χρόνια. Έχουμε και λέμε:

Πασχαλάκης ετών 32. Βαρέλα ετών 33. Κρέσπο ετών 34. Βιεϊρίνια ετών 35. Ροντρίγκο ετών 28. Σβαμπ ετών 31. Κούρτιτς ετών 32. Καντουρί ετών 31. Μπίσεσβαρ ετών 33. Ζίφκοβιτς ετών 25. Σφιντέρσκι ετών 24. Ο μέσος όρος; Τα 30,7 χρόνια.

Μια ομάδα που παρουσιάζει μια ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 31 χρόνια δεν μπορεί παρά να έχει πολλά προβλήματα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ακόμα τα πόδια είναι βαριά. Ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες που έχουν νέα παιδιά, όπως η Ριέκα. Ο αντίπαλος θα έχει περισσότερα τρεξίματα, θα πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, θα βγάλει μεγαλύτερη φρεσκάδα όσο η ώρα θα περνάει.

Ο ΠΑΟΚ με την αντι-ποδοσφαιρική λογική πάνω στην οποία βαδίζει μοιάζει να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Και ο κόσμος του, που βράζει για τη «γύμνια» της ομάδας, μόνο άδικο δεν έχει, αφού βλέπει το σύλλογο παρατημένο από τον ίδιον του τον ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου