Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Α. Καραγκούνης: Ας πάει δικαστικά ο Δ. Γωνιάς - Κανονικά οι εκλογές

 Γίνεται "της Νέας Υόρκης"

Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Συνέντευξη Τύπου Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο, Αστόρια, 4 Αυγούστου 2021. Από αριστερά: Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Δημήτριος Καλαμαράς και Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απάντηση στον Δημήτριο Α. Γωνιά, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κινηθεί νομικά, θεωρώντας παράνομη την καθαίρεσή του από την Εφορευτική Επιτροπή, έδωσε, μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Γραμματέας, Αναστάσιος Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος είχε διαψευστεί δημοσίως από τον κ. Γωνιά, όταν ανακοίνωσε επισήμως ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου, γνωστοποιώντας, δυο μέρες μετά, την καθαίρεσή του από την προεδρία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, επανέλαβε πως η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του καταστατικού.

«Εάν νοιώθει ότι πρέπει να κινηθεί νομικά, ας το κάνει. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι αντικαταστατικό. Ο κ. Γωνιάς ήταν αυτός που δεν σεβάστηκε την πλειοψηφία της Επιτροπής - και μάλιστα δυο φορές. Ψηφίσαμε για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου παρουσία μαρτύρων. Μια φορά ως Επιτροπή και μια ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Ο κ. Γωνιάς, παρότι ψήφισε κι αυτός, την άλλη μέρα έλεγε ότι δεν ξέρει τίποτα. Το αναίρεσε με πολύ ‘μικρό’ τρόπο», είπε ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Γωνιά περί μη δικαιοδοσίας των μελών της Εφορευτικής να αλλάξουν πρόεδρο, με τον ισχυρισμό ότι τοποθετήθηκε εκεί από το διήμερο Συνέδριο.

«Δεν ορίστηκε πρόεδρος από το Συνέδριο ο κ. Γωνιάς. Ορίστηκε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόεδρο τον αναδείξαμε εμείς, ως μέλη της Εφορευτικής. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τον βγάλουμε τελείως από την Επιτροπή, μπορούμε όμως να τον βγάλουμε από πρόεδρο. Αυτό κάναμε και εκλέξαμε παμψηφεί στη θέση του τον κ. Χρυσομαλλίδη. Όταν ο κ. Γωνιάς συγκάλεσε ενημέρωση χωρίς να συναινέσουμε εμείς, τον είχαμε καλύψει. Δεν μπορούσαμε να το συγχωρήσουμε δεύτερη φορά. Παρ’ όλα αυτά, στη Γενική Συνέλευση δεν έθεσα θέμα για την απομάκρυνσή του από την Εφορευτική. Δεν θέλω να φτάσουμε στα άκρα. Παραμένει μέλος και είναι ευπρόσδεκτος», είπε ο κ. Καραγκούνης.

Αναφορικά με τις εκκλήσεις της πλειοψηφίας των πρώην προέδρου, εκπροσώπων άλλων Συλλόγων αλλά και του ιδίου του Δημητρίου Α. Γωνιά για εκκαθάριση του μητρώου από τους περιβόητους «συλλόγους – σφραγίδες», ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι η Εφορευτική Επιτροπή πράττει τα δέοντα βάσει του καταστατικού και δεν θα συμμετέχουν Σύλλογοι που δεν θα έπρεπε να μπουν στις διαδικασίες.

«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 19 Σεπτεμβρίου και κανένας δεν πρόκειται να τις σταματήσει. Οι Σύλλογοι που δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά δεν μπορούν να πάρουν μέρος. Όσοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά αλλά έχουν πρόβλημα με τους αντιπροσώπους θα απορριφθούν, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν μέρος. Σχετικά με τους συλλόγους - ‘σφραγίδες’, ας έρθει ένας να μου πει τι ακριβώς εννοεί. Για παράδειγμα, ο Σύλλογος Κωσταράζι, στον οποίο ανήκω, έχει προσφέρει δυο πρώην προέδρους. Επίσης, όταν αγοράστηκε το Σταθάκειο, αυτός ο μικρός σύλλογος έδωσε 2500 δολάρια. Ποιος θα τον πει Σύλλογο - σφραγίδα, που είναι και τακτοποιημένος οικονομικά;» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, τονίζοντας ότι συγκεκριμένοι πρώην πρόεδροι δεν τακτοποιούν οικονομικά τους Συλλόγους τους «για να βάλουν τρικλοποδιά» στις διαδικασίες.

«Είμαι και στον Σύλλογο Καστοριέων. Ο Δήμος Σιώκης δεν τον τακτοποίησε οικονομικά, για συγκεκριμένους λόγους. Κακώς. Το ίδιο γίνεται και με τους Συλλόγους του Νίκου Διαμαντίδη και του Δημήτρη Καλαμαρά. Ο καθένας μπορεί να πει δικαιολογίες, αλλά όλοι ξέρουν πως θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί. Ειδικά όταν μιλάμε για πρώην προέδρους, που έπρεπε να είναι σημαιοφόροι στην προσπάθεια», τόνισε ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές στις 19 Σεπτεμβρίου θα γίνουν και ότι «η αποχή δεν είναι λύση».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου