Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Λευκός Οίκος προς ΟΠΕΚ+ – «Αυξήστε την παραγωγή»

  Παρασκευή, 13 Αυγούστου, 2021

Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι το πετρελαϊκό καρτέλ θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Λευκός Οίκος προς ΟΠΕΚ+ – «Αυξήστε την παραγωγή» | tovima.gr

ΟΛευκός Οίκος αναμένεται να καλέσει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του που παράγουν πετρέλαιο να ενισχύσουν την παραγωγή σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης, εν μέσω ανησυχιών ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη από την Covid-19.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν μίλησαν με εκπροσώπους του ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία αυτήν την εβδομάδα, καθώς και με εκπροσώπους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η συμφωνία του καρτέλ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο και έως το 2022 «απλώς δεν είναι αρκετή» σε μια «κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ανάκαμψης».

Ο ΟΠΕΚ+ να υποστηρίξει την ανάκαμψη

«Συνεργαζόμαστε με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών για τον καθορισμό των τιμών», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στο CNBC.

«Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα εξασφαλίσουν αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

Ο ΟΠΕΚ+ πήρε την πρωτοφανή απόφαση τον Απρίλιο του 2020 να αφαιρέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την αγορά σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές, ενώ οι αμερικανοί παραγωγοί επίσης μείωσαν την παραγωγή.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου