Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Γιάνναρης και Γουνάρδης καλούν τον Κουόμο να παραιτηθεί

 Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κάλεσμα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) προκειμένου να παραιτηθεί, μετά το πόρισμα της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς (Letitia James) για τις καταγγελίες εναντίον του περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών, εξέφρασε ο ομογενής αναπληρωτής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris).

Ο κ. Γιάνναρης, ο οποίος έχει υπάρξει επικριτής του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, εκφράζοντας ανάλογες απόψεις ήδη από τον Μάρτιο, όταν το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα, εκφράζει την πεποίθηση πως τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν «ξεκάθαρα και συνοπτικά» τις πράξεις του κ. Κουόμο, καταλήγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην θέση του κυβερνήτη.

«Η αναφορά από την γενική εισαγγελέα Τζέιμς ορθώς δικαιώνει τις γενναίες φωνές των γυναικών που υπέφεραν από την συμπεριφορά του κυβερνήτη. Η αναφορά της γενικής εισαγγελέως, ξεκάθαρα και συνοπτικά, καταδεικνύει ότι ο κυβερνήτης Κουόμο επέδειξε ενοχλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο Αντριου Κουόμο δεν έχει την απαραίτητη ακεραιότητα να είναι ο ηγέτης της Πολιτείας και δεν μπορεί να υπηρετήσει άλλο ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Θα πρέπει να ακούσει με προσοχή το κάλεσμα από τους τόσους πολλούς πολιτικούς αντιπροσώπους της Νέας Υόρκης και να παραιτηθεί», αναφέρει, στην επίσημη δήλωση που διένειμε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Γιάνναρης.

Στην ανάρτηση του ομογενούς πολιτικού στο Instagram, όπου δημοσίευσε την γραπτή δήλωση ως φωτογραφία, παρενέβη ένας χρήστης, ο οποίος απαίτησε την άμεση παραπομπή του κυβερνήτη από τα πολιτειακά όργανα, προκειμένου να καθαιρεθεί.

«Παραπέμψτε τον τώρα, το ζητάμε εδώ και πολύ καιρό και τώρα το απαιτώ», τονίζει, μεταξύ άλλων, με τον Μιχάλη Γιάνναρη να ανταπαντά και να παραπέμπει στην Πολιτειακή Βουλή.

«Η Πολιτειακή Βουλή έχει την δύναμη της παραπομπής. Η Γερουσία θα εξασκήσει τα καθήκοντά της να διεξάγει την δίκη εάν/όποτε αυτό συμβεί», διευκρίνισε ο ομογενής πολιτικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μιχάλη Γιάνναρη κινείται και ο επίσης ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), ο οποίος, στην επίσημη δήλωσή του, τόνισε με την σειρά του πως ο Κουόμο θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οχι άλλη αμφισβήτηση. Εάν ο κυβερνήτης αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε η Πολιτειακή Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να τον παραπέμψει άμεσα. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ανά την Πολιτεία πως θα παλέψουμε μαζί σας. Τυχόν αποτυχία να ενεργήσουμε αποφασιστικά όταν ο κορυφαίος αξιωματούχος στην Πολιτεία μάς παρενοχλεί γυναίκες σημαίνει πως αποτυγχάνουμε να προστατεύσουμε όλα τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, άσχετα από το πού, πότε ή πώς κακοποιήθηκαν από τους θύτες τους», καταλήγει η δήλωση του Γουνάρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου