Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Εμμανουήλ Καραλής: “Χρυσός”… στις καρδιές μας!

 Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ο συγκλονιστικός Εμμανουήλ Καραλής "άγγιξε" το μετάλλιο με την 4η θέση του, και ισοφάρισε το ρεκόρ του στον τελικό του επί κοντώ με 5.80 μ.!

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Πυργιωτόπουλο του Απόλλωνα Πύργου  ο Εμμανουήλ Καραλής,  έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, άγγιξε το μετάλλιο και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Τόκιο!

Παρά το γεγονός πως βρισκόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας,  ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση, σκορπώντας χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Όντας αυτός που άνοιξε τον αγώνα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ55, τα 5μ70 και τα 5μ80, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερη ατομική επίδοσή του. Στη συνέχεια, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5μ87, έκανε τρεις προσπάθειες για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, δεν τα κατάφερε όμως. Σε ισάριθμες απόπειρες, βρήκε ελαφρώς τον πήχη και τον έριξε, ολοκληρώνοντας έτσι τον αγώνα του. Όπως και να έχει, η προσπάθειά του στη διάρκεια του τελικού ήταν συγκλονιστική!

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων. Περνώντας τα 5.80μ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του και, παρόλο που απέτυχε τρεις φορές στα 5.87μ ρίχνοντας οριακά τον πήχη, ολοκλήρωσε την παρουσία του με την τέταρτη θέση στο σύνολο των 14 αθλητών. Πάνω από επικοντιστές με τεράστιες διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Κυρίως δε τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που τραυματίστηκε και επί της ουσίας δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη θέση του στο βάθρο. Πάνω απ’ όλα ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής το απόλαυσε. Μέχρι τέλους. Σε τέτοιο βαθμό που μετά από κάθε άλμα χαμογελούσε πλατιά. Είτε είχε υπερβεί το ύψος είτε είχε αποτύχει!

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

 1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) – 6μ02
 2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) – 5μ97
 3. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) – 5μ87
 4. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) – 5μ80
 5. Κέι Σι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) – 5μ80
 6. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) – 5μ80
 7. Χάρι Κόπελ (Μεγάλη Βρετανία) – 5μ80
 8. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) – 5μ70
 9. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) – 5μ70
 10. Ερσού Σασμά (Τουρκία) – 5μ70
 11. Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) – 5μ70
 12. Τζον Έρνεστ Ομπίενα (Φιλιππίνες) – 5μ70
 13. Μενό Βλουν (Ολλανδία) – 5μ55
 14. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) –

Η συγκινητική αφιέρωση του Καραλή στους γονείς του όταν τελείωσε τον αγώνα της ζωής του!

Όταν ολοκλήρωσε τον μεγάλο αγώνα του και ήξερε ότι δεν έχει άλλη προσπάθεια έκανε κάτι απροσδόκητο. Ξεκόλλησε το χαρτάκι με το όνομά του και έδειξε προς την κάμερα το μήνυμα που είχε ήδη γράψει. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τους δύο γονείς του για όσα έκαναν γι’ αυτόν μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη στιγμή από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στο Τόκιο.

Χάρης  Καραλής – Σάρα Μουλούγκα – Καραλή (Γονείς  Εμμανουήλ  Καραλή):7

             «Ήταν συγκλονιστικός  και στο τέλος μας ξάφνιασε…»

Εκείνο  που συγκλόνισε όλους, ήταν η  συγκινητική στιγμή στο τέλος της τελευταίας προσπάθειάς του Εμ. Καραλή, το μήνυμα με τις ευχαριστίες του προς τον πατέρα του Χάρη Καραλή και τη μητέρα του Σάρα Μουλούγκα- Καραλή (παλιοί αθλητές και οι δυο), που μαζί με την αδερφή του,  τον έχουν στηρίξει απίστευτα σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή…  Η  «Πατρίς – Σπορ» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους γονείς του Εμ. Καραλή, μισή ώρα μετά το τέλος  του μεγάλου αγώνα στο Τόκιο, ας δούμε τις μας είπαν:

«Καταρχήν μέσα από την καρδιά μας, ευχαριστούμε όλους τους Πυργιώτες, γνωστούς και φίλους που μας ξέρουν από παιδιά, και φυσικά όλους τους Ηλείους, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το γιό μας, και ήταν μαζί του… και χθες, ζώντας μέσα από την τηλεόραση αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να φτάσει όσο ψηλά γίνεται! Ο Εμμανουήλ είναι ένα παιδί με ήθος και αξίες, που έχει πάρει από την οικογένεια του, και σήμερα(χθες), ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικός, και πέτυχε έναν άθλο, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα παιδί μόλις 21 ετών, να μπαίνει «σφήνα» ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, καθώς προέρχονταν και από τραυματισμό, ενώ αγωνίστηκε με μικρά κοντάρια. Ανυπομονούμε να τον σφίξουμε οικογενειακώς στην αγκαλιά μας, και την επόμενη εβδομάδα να έρθουμε στον Πύργο! Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι αλλά και ευχαριστημένοι από την έκπληξη που μας έκανε στο τέλος, για να μας ευχαριστήσει, δείγμα των αξιών και των αρχών που τον διακατέχουν! Και πάλι πολλά – πολλά ευχαριστώ σε όλους τους Ηλείους που ήταν σήμερα (χθες) δίπλα στο γιό μας»!

    Σάκης Καίσαρης(Προπονητής Στίβου Γ.Σ. Απόλλων Πύργου):

               «Ήταν ένας άθλος από ένα παιδί με πολύ μέλλον»!

Στην «Πατρίς – Σπορ» για την θαυμάσια επιτυχία του Εμ. Καραλή όπως την χαρακτήρισε, μίλησε και ο έμπειρος προπονητής Στίβου και προπονητής του Α.Σ. Απόλλων Πύργου, στον οποίο ανήκει ο ο Εμ. Καραλής, κ. Σάκης Καίσαρης, ο άνθρωπος που για χάρη του, οι γονείς του αθλητή, Χάρης Καραλλής και Σάρα Μουλούγκα – Καραλή, τους οποίους ανέδειξε ως αθλητές ο κ. Καίσαρης, και οι οποίοι έφεραν τον Εμμανουήλ στο σύλλογο του Πύργου: «Μπορεί να προέρχονταν από τραυματισμό, όμως στο Τόκιο βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση, και αυτό το απέδειξε με τα τρία του πετυχημένα άλματα, δύσκολο για έναν αθλητή στο άλμα ιδίως επί κοντώ, με αποκορύφωμα το 5.80 μ. που του χάρισε και την 4η θέση!  Ο Εμμανουήλ είναι μόλις 21 ετών, έχει τις αρχές και τις αξίες των γονιών του, και το μέλλον του ανήκει! Σίγουρα του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Όσο για τον Δημο Πύργου και τον κ. Δήμαρχο, τον ευχαριστώ για την πρόσκληση για να βλέπαμε χθες μαζί στο Κατάκολο τις προσπάθειες του Εμ. Καραλή, όμως εγώ εκείνο που θέλω, αν αγαπά όπως λέει τον αθλητισμό, είναι να ενώσει τις δυο αίθουσες του ταρτάν, ώστε να μπορούμε τον χειμώνα να κάνουμε ανθρώπινες προπονήσεις»!

Συμπαραστάτες

Στην πιο σημαντική ημέρα της καριέρας του Εμμανουήλ Καραλή, ο Δήμος Πύργου  με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιαν. Αργυρόπουλο καθώς και άλλους συνεργάτες του, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την προσπάθεια του Πυργιώτη Πρωταθλητή, από το κατάστημα Banana Κατακόλου!  Στην ίδια παρέα βρέθηκε και η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., κα Διονυσία – Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου!

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου