Ένταση στη συζήτηση για την έκδοση του Mr Bitcoin | tanea.gr
Μέσα σε κλίμα έντασης συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ (“Mr Bitcoin”), με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του στη Γαλλία.
Η ένταση δημιουργήθηκε λόγω της αντιπαράθεσης της προέδρου και μελών του ΣτΕ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρο του Αλεξάντερ Βίνικ, η οποία υπέβαλε αιτήματα αναβολής, αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για 1 ώρα, αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει νηφαλιότητα στην δικαστική αίθουσα.
Τα αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ομόφωνα απερρίφθησαν με παρεμπίπτουσες αποφάσεις.
Ειδικότερα, κατά την πρωινή εκφώνηση των υποθέσεων, όταν η πρόεδρος του ΣτΕ ανεφέρθηκε στην υπόθεση του «Mr Bitcoin», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης προβάλλοντας αρκετούς λόγους, όπως ότι είχε υποβάλει χθες νέα αίτηση ακύρωσης του εντολέα της, ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι η πρόεδρος του ΣτΕ Αιακτερίνη Σακελλαροπούλου, αρνήθηκε να της γνωστοποίησει τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, κ.λπ.
Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.
Αργά το μεσημέρι, όταν ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε νέο αίτημα αναβολής, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν.
Μετά από διαπληκτισμούς που υπήρξαν μεταξύ των δικαστών και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η τελευταία ξεκίνησε την αγόρευσή της η οποία διήρκεσε μέχρι τις 9 μ.μ.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ