Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Ταχεία εξάπλωση του ιού παγκοσμίως

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020

Ταχύτατα εξαπλώνεται ο κοροναϊός, με τα κρούσματα στην Ευρώπη να αυξάνονται – Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφτεί πρόσφατα την Κίνα – Οργισμένο το Πεκίνο για τις ακυρώσεις πτήσεων και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από άλλες χώρες.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Ταχεία εξάπλωση του ιού παγκοσμίως | tovima.gr
Ανησυχία προκαλεί η ταχύτατη εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, ο οποίος έχει πατήσει για τα καλά πόδι στην Ευρώπη.
Τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ο συνολικός αριθμός τους ξεπέρασε τον αριθμό των κρουσμάτων της επιδημίας του SARS που σημειώθηκε πριν από 17 χρόνια.
Σύμφωνα με το BBC, το οποίο βασίζει τα στοιχεία του σε επίσημες αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περιπτώσεις διαγνωσμένων ασθενών του SARS έφτασαν τις 8.100 στο διάστημα των 8 μηνών της έξαρσης της επιδημίας.
Αντίστοιχα, από τον Δεκέμβρη, τα κρούσματα του κοροναϊού – η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στην Κίνα – αγγίζουν πλέον τα 10.000.
Εξ αυτών, περισσότερα από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί εκτός Κίνας, σε 22 ακόμη χώρες.
Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των νεκρών, όλοι τους στην Κίνα, ανέρχεται σε 213 ανθρώπους. Οι νεκροί από την επιδημία SARS είχαν ανέλθει σε 774. 
Οι εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ θέλουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που φτάνει στο φως της δημοσιότητας.
Βασισμένοι σε μαθηματικά μοντέλα, ειδικοί υποστηρίζουν πως πάνω από 75.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ – «Μπλόκο» σε όσους πήγαν στην Κίνα

Το υπουργείο Υγείας ανακήρυξε τον νέο κοροναϊό ως απειλή για τη δημόσια υγεία.
Παράλληλα, οι σχεδόν 200 Αμερικανοί ταξιδιώτες που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα έχουν τοποθετηθεί σε καραντίνα για 14 μέρες σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια.
Μάλιστα, το Πεντάγωνο αναζητεί επιπλέον εγκαταστάσεις για να χωρέσουν και οι υπόλοιποι υπήκοοι των ΗΠΑ που θα επαναπατριστούν από την ασιατική χώρα.
Παρόμοια μέτρα έχουν παρθεί για τους ταξιδιώτες που επανατρίστηκαν σε Γαλλία και Βρετανία.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ προχώρησαν περαιτέρω και ανακοίνωσαν απαγόρευση εισόδου σε όλους τους ξένους υπηκόους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες 14 μέρες την Κίνα. Η απαγόρευση αυτή θα αρχίσει να ισχύει από την Κυριακή.

Κόντρα Κίνας – ΗΠΑ

Την οργή της Κίνας προκάλεσε η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

.@StateDept is increasing the Travel Advisory to Level 4 – Do Not Travel. This is due to the spread of the novel throughout China & the @WHO determination that the outbreak constitutes a Public Health Emergency of International Concern. https://go.usa.gov/xdDx7 

3,047 people are talking about this

Η απάντηση του Πεκίνου ήταν άμεση και αιχμηρή, σε μία εποχή όπου και οι δύο χώρες προσπαθούν να επανορθώσουν τις σχέσεις τους.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακίνησε τις χώρες να αποφύγουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά οι ΗΠΑ έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Είναι πραγματικά άσχημο εκ μέρους τους», είπε η εκπρόσωπου του ΥΠΕΞ της Κίνας Χούα Τσούνγινγκ.
Ωστόσο, η Κίνα έχει να αντιμετωπίσει και το κλείσιμο των συνόρων από τις γειτονικές Ρωσία, Σιγκαπούρη και Μογγολία.
Ο Κινέζος πρεσβευτής του ΟΗΕ στη Γενεύη προειδοποίησε σήμερα έναντι του «άχρηστου πανικού» και των «υπερβολικών» προληπτικών μέτρων που λαμβάνουν ορισμένες χώρες μπροστά στην επιδημία ιογενούς πνευμονίας, για την οποία ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση παγκόσμιου συναγερμού.
«Δεν είναι αναγκαίο να επικρατεί άχρηστος πανικός ούτε να λαμβάνονται υπερβολικά μέτρα» δήλωσε ο Κινέζος αντιπρόσωπος Χου Τσεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας ότι ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμπιστεύεται απόλυτα την Κίνα».
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των προσώπων και των αγαθών κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να αποδειχθούν «αναποτελεσματικοί», να προκαλέσουν προβλήματα στη διανομή βοήθειας και να βυθίσουν την οικονομία των πληγεισών χωρών.
Σήμερα, υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των συνόρων θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγικός ωθώντας τους ανθρώπους να ταξιδέψουν παράνομα, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την εξάπλωση της επιδημίας.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας επιβεβαίωσε απόψε ότι εντοπίστηκε και έβδομο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γερμανία και ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Webasto. Από τον ιό έχουν ασθενήσει άλλοι πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής καθώς και το παιδί του ενός από αυτούς.
Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.
Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για έξι μήνες, ενώ ανακοινώθηκαν και δύο κρούσματα, κινέζοι τουρίστες, που εισήχθησαν στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ιταλικής πρωτεύουσας.
Επίσης επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Σουηδία. «Πρόκειται για μία γυναίκα που επισκέφθηκε την περιοχή της Ουχάν στην Κίνα και παρουσίασε βήχα, μετά την άφιξή της στη Σουηδία». 
Αλλά και στη Γαλλία σημειώθηκε νέο κρούσμα, το έκτο στη χώρα. Το κρούσμα επιβεβαίωσε, ο Γενικός Διευθυντής υγείας, Ζερόμ Σαλομόν. Πρόκειται για έναν γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος φρόντισε από την αρχή που παρουσίασε τα συμπτώματα να απομονωθεί. Ο γιατρός βρίσκεται τώρα σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Ακυρώσεις πτήσεων

Την αναστολή όλων των πτήσεων της Air France και της KLM από και προς την Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο όμιλος Air France-KLM. «Η υγεία και η ασφάλεια των 85.000 υπαλλήλων μας και των 100 εκατομμυρίων πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε ο Benjamin Smith, διευθύνων σύμβουλος της Air France KLM Group. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, την China Eastern» συμπλήρωσε.
Αλλά και η Turkish Airlines αποφάσισε επίσης να αναστείλει, έως τις 9 Φεβρουαρίου, τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Το ίδιο αποφάσισαν και οι Βρετανικές αερογραμμές που ακύρωσαν τις πτήσεις για Πεκίνο και Σαγκάη. 
Η εταιρεία Delta Air Lines έκανε γνωστό σήμερα ότι διακόπτει προσωρινά τα δρομολόγιά της από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, μέχρι και τις 30 Απριλίου, μετά και τη νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Από την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν επίσης και οι πτήσεις της Vietnam Airlines από και προς την Κίνα. Θα διακοπούν επίσης όλες οι πτήσεις από το Ανόι προς το Χονγκ Κονγκ ενώ θα μειωθούν από τις 10 στις 7 εβδομαδιαίως οι πτήσεις από τη Χο Τσι Μινχ Σίτι στο Χονγκ Κονγκ.
Η Jetstar Pacific Airlines, που ανήκει εν μέρει στη Vietnam Airlines, θα σταματήσει από την επόμενη Πέμπτη τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και το Γκουανγκτσόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου