Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο με 156 ψήφους | tanea.gr
Με 156 ψήφους πέρασε τελικά η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο η οποία έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις .
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές εκ των οποίων οι 156 τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας της κυβέρνησης ενώ 90 ψήφισαν κατά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας  ο οποίος απουσίαζε είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία ο οποίος μάλιστα δεν είχε στείλει κάποια επιστολή προκειμένου να ενημερώσει για την πρόθεση ψήφου.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης  και μία σειρά υπουργών και βουλευτών οι οποίοι όμως ψήφισαν με επιστολή και η ψήφος τους προσμετρήθηκε κανονικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, απουσίαζαν επίσης ο Νίκος  Δένδιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.α.

Οι απουσίες

Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου.
Ο κ. Βαγιωνάς όπως αναφέρθηκε, έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν.
Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία της ψηφοφορίας είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.
Με την τροπολογία για το καθεστώς πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαριο η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας,  προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».