Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο ναό του Επίκουριου Απόλλωνα – Έσπασε το φράγμα των 30.000


Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020



Σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα παρατηρήθηκε για το έτος 2019 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Φ.Α Ηλείας.

Σε σχέση με τα επίπεδα των προηγούμενων ετών η επισκεψιμότητα στον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, που βρίσκεται στις Βάσσες Φιγαλείας, αυξήθηκε κατά περίπου 2000 – 4000 επισκέπτες.
Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις κυμαίνονται μεταξύ 23.000 – 27.000(κμο) επισκεπτών κάθε ηλικίας, ενώ τα προηγούμενα έτη υπήρχε αυξομείωση επισκεπτών.
Πιο συγκεκριμένα:
Το 2014 – 27.020 άτομα
Το 2015 – 24.229 άτομα
Το 2016 – 27.255 άτομα
Το 2017 – 26.604 άτομα
Το 2018 – 28.788 άτομα
Το 2019 – 30.720 άτομα

Ο περισσότερος κόσμος επιλέγει ως πύλη εισόδου προς τις Βάσσες, την Αρκαδία λόγο του αυτοκινητόδρομου και έπονται Ηλεία και Μεσσηνία καθώς δεν διαθέτουν καλούς δρόμους όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες.
xartis epikoyros apollonasΤα έσοδα από τα εισιτήρια για το 2019 άγγιξαν τις 140.000 ευρώ. Η χρονιά του 2019 κρίνεται από διάφορους παράγοντες και φορείς της περιοχής ως πολύ καλή σχετικά με το κομμάτι του τουρισμού. Ο Στόχος φυσικά του 2018 πως μέχρι και το 2020 η επισκεψιμότητα θα άγγιζε και γιατί όχι θα ξεπερνούσε τους 30.000 επισκέπτες, επετευχθει μέσα στο 2019.
Τι γίνεται όμως όταν ο κύριος όγκος των ταξιδιωτών έρχεται από την Αρκαδία; ”Ανύπαρκτος” για πολλούς ο δρόμος από Κρέστενα έως Ανδρίτσαινα με πολλά προβλήματα μέχρι σήμερα, δρόμος με κατολισθήσεις από Πλατάνια Μεσσηνίας μέχρι Φιγαλία, ενώ σε λίγο καλύτερη κατάσταση η επαρχιακή οδός Θολού – Νέας Φιγαλείας – Επικουρίου Απόλλωνα καθώς έγιναν κάποια έργα για την βελτίωσή της ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλα μέσα στο 2020 με στόχο την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, πρωταρχικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,με μεγαλύτερο αυτό της κατασκευής της νέας μεγάλης γέφυρας στη Νέα Φιγαλεία. Καλύτερος σύμφωνα με τους επισκέπτες ο οδικός άξονας Μεγαλόπολη – Επικούριος Απόλλωνας καθώς η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ διευκολύνει χιλιάδες επισκέπτες.


Επίσης άλλη μια αιτία είναι η εγκατάλειψη του Ναού από το κράτος. Αρχαιολογικός Χώρος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που δεν φωτίζεται περιμετρικά, το μεγάλο έργο της ύδρευσης του ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μέσα στο 2019, ίντερνετ δεν υπάρχει, η νέα είσοδος που κατασκευάστηκε αλλά δεν άνοιξε ποτέ, κυλικείο δεν υπάρχει ‘κέντρα’ παροχής υπηρεσιών που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού αντίθετα τον υποβαθμίζουν. Πρέπει άμεσα Κράτος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι να δράσουν και να προστατέψουν την επισκεψιμότητα του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα και να προβούν σε δράσεις αξιοποίησης της περιοχής των Βασσών Φιγαλείας.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως ο Δήμος Οιχαλίας Μεσσηνίας, ζήτησε με επιστολή του στα αρμόδια Υπουργεία τη σύνδεση του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ στο ύψος των Χρανών – Τσακώνας.
 ΠΑΤΡΙΣ

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου