Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση των «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» σε αγγελία στον” ΤΝΗ”


Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020





O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τελεί αγιασμό στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στην Νέα Υόρκη, 6 Δεκεμβρίου, 2019. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Ντένις Μέχιελ (Dennis Mehiel) και Μιχάλης Ψαρός (Michael Psaros), που έχει επωμισθεί την ευθύνη αποπεράτωσης του ναού και ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου με κοινό τους άρθρο στην Αγγλόφωνη Έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», “The National Herald”, απαντούν σε πληρωμένη καταχώρηση του Νικολάου Καράκα, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 29 Ιανουαρίου 2020, για τον Αγιο Νικόλαο και τον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα.
Οι δυο προαναφερθέντες έγραψαν ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Μείναμε κατάπληκτοι από την εμφάνιση της πληρωμένης διαφήμισης πριν μερικές μέρες στον «Εθνικό Κήρυκα» προτρέποντας την Ομογένεια να εγκαταλείψει το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου.
Η αποπεράτωση του ναού και ιερού ναού και του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Κοινότητας μας καθώς πλησιάζομε στην εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το Εθνικό Προσκύνημα θα είναι το μοναδικό θρησκευτικό ίδρυμα στο σημείο Μηδέν, σύμβολο και φάρος της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και η εκκλησία με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Νέα Υόρκη – ο αριθμός των επισκεπτών στο Εμπορικό Κέντρο ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια».
Αναφέρουν επίσης πως ο Αγιος Νικόλαος «θα ίσταται ως ένα αθάνατο μνημείο στη μνήμη των 3,000 χιλιάδων ανθρώπων που φονεύθηκαν και μαρτύρησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει δηλώσει μετά πεποιθήσεως πως η αποπεράτωση του ναού του Αγίου Νικολάου είναι το πλέον κορυφαίο κοινωνικό γεγονός της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, έπειτα από την συμπόρευση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην γέφυρα στη Σέλμα της Αλαμπάμα.
Ο Σεβασμιότατος επίσης πιστεύει πως η αποπεράτωση του Αγίου Νικολάου θα είναι ένα σύμβολο της αναζωπύρωσης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναδραστηριοποίηση των Πιστών μας, του Έθνους μας και του κόσμου με ανανεωμένη ζωτικότητα.
Το Εθνικό Προσκύνημα θα είναι επίσης στον κόσμο της Νέας Υόρκης και της Αμερικής ένα σύμβολο και μία ζωντανή εικόνα των Αμερικανικών ιδεωδών και μία διακήρυξη αφοσίωσης της Αμερικής στην ελευθερία. Ο κυβερνήτης Κουόμο είπε ότι «ο Αγιος Νικόλαος δεν είναι απλώς ένα Εθνικό Προσκύνημα, αλλά ένα παγκόσμιο Προσκύνημα. Ο Αγιος Νικόλαος είναι σύμβολο ειρήνης και ενότητας σε μία χώρα που απεγνωσμένα διαιρεμένη και σ’ ένα κόσμο που είναι στο χάος».
Η προσωπική του πεποίθηση δεν ήταν απλώς ευκρινής, αλλά συγκινητική και υποσχέθηκε την άνευ όρων υποστήριξη της πολιτείας και της Λιμενικής Αρχής στην προσπάθεια μας.
Φίλοι, με την αξιοσημείωτη υποστήριξη της Ομογένειας μας, μαζί θα ανυψώσουμε τον Σταυρό με πίστη, ταπείνωση κα προσευχή για να ολοκληρώσουμε την ανοικοδόμηση του ναού και Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Είμαστε βέβαιοι πως εμείς η στρατευομένη Εκκλησία, θα αποδειχθούμε άξιοι της θριαμβεύουσας Εκκλησίας».
Υπογραμμίζεται ότι ο Νικόλαος Καράκας στην πληρωμένη του καταχώρηση στον «Ε.Κ.» έγραφε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Ο τίτλος αυτού του άρθρου θα μπορούσε να ήταν Όχι Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, αλλά το Προσκύνημα του Καλατράβα. Καλώς ήλθατε στη σύγχρονη εκδοχή της Μήδειας του Ευριπίδη όπου η πρόσληψη του Καλατράβα να ολοκληρώσει το προσκύνημα φονεύει οποιαδήποτε ευκαιρία για μία Ελληνική Ορθόδοξη αυθεντική αρχιτεκτονικά συμμετοχή για την ολοκλήρωση του.
Από πού να αρχίσω; Πάλιν και πολλάκις τα Μέσα ενημέρωσης έχουν γδάρει τον Σαντιάγκο Καλατράβα για υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς δημιουργώντας οικοδομήματα ελαττωματικά με τεχνικές ελλείψεις οικοδομηθέντα με τα δικά του περίεργα σχέδια και σχεδόν πάντοτε με καθυστέρηση στις ημερομηνίες παράδοσης».
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «ως μέλος της Ορθόδοξης Πίστης με ενδιαφέρει πολύ το γεγονός πως ο Σαντιάγκο Κλατράβα θα συμμετάσχει για μία ακόμα φορά στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο. Αρκετά. Το όνομα θα συνδέεται πάντοτε με τον προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. Δεν είναι αρκετό που οι σκληρά εργαζόμενοι Ελληνοαμερικανοί έχουν συμβάλλει γενναιόδωρα για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου και τώρα χρησιμοποιούνται για την αποπεράτωση του; Τι είναι το επόμενο βήμα;
Δεν έχομε αξιόλογους Έλληνες Ορθόδοξους αρχιτέκτονες; Είναι ντροπή που πρέπει να υπομένουμε τον στόμφο και την υπεροψία και επί πλέον πιθανά λάθη και παραλείψεις στην δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Καλατράβα;»
Ο κ. Καράκας αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για τον οποίον έγραψε πως «ανέμενα, παρακαλώ συγχωρήστε μου την αφέλεια, πως όταν θα ξεκινούσε την πνευματική του αποστολή θα υπήρχε καθάρισε σε Αρχιεπισκοπικό και Μητροπολιτικό επίπεδο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτε.
Αυτό που έχομε μέχρι τώρα είναι μερικά νέα πρόσωπα στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή».
Τονίζει ακόμα πως «το προσκύνημα του Αγίου Νικολάου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί με $30 εκατομμύρια δολάρια. Υποψιάζομαι ότι με την επιστροφή του Καλατράβα το τελικό κόστος δεν θα είναι $80 εκατομμύρια αλλά $100.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου