Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Το δείπνο κοπής της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

 

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνης Στράτος Ευθυμίου κόβει την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας. Διακρίνεται ο Κώστας Τραβαγιάκης Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο π. Αθανάσιος Νένες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, η Ελευθερία Παπασλή και η Μαίρη Δεληχάτσιου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου, η ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας μετά δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν. Παρευρέθηκαν περί τα 120 άτομα, συμβούλια και μέλη συλλόγων και σωματείων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης από το Ροντ Αϊλαντ και μέλη του τμήματος ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας.
Την προσευχή ανέπεμψε ο π. Αθανάσιος Νένες ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των ταξιαρχών του Γουότερταουν.
Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης την είχε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τραβαγιάκης, ο οποίος άρχισε το καλωσόρισμα και την εκδήλωση με την κρητική μαντινάδα καθότι έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη ως εξής: «Δύο χιλιάδες είκοσι ευχές σας δίνω μαζεμένες, όλες οι μέρες της χρονιάς να ‘ναι ευτυχισμένες» και συνέχισε λέγοντας πως «με αυτές τις ιδιαίτερες ευχές γραμμένες με την καρδιά της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Κρήτης σας εύχομαι χρόνια πολλά».
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τραβαγιάκης με τη σύζυγό του Χαρούλα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ


Είπε ακόμα, πως «σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας τιμάτε την ξεχωριστή αυτή βραδιά: τη συνέχειά μας, ένα ακόμα έθιμο, μια γιορτή, που μαζί με τόσα άλλα έθιμα και πιστεύω συνεχίζουμε όχι μόνο να τα διατηρούμε και να τα γιορτάζουμε, αλλά να ποτίζουμε με την αγάπη του νόστου τις ρίζες του Ελληνισμού που είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μας».
Υπογράμμισε ακόμα πως «με νέους στόχους, οράματα και σχέδια προχωρεί η Ομοσπονδία για τη Νέα Χρονιά 2020».

Ο Δημήτρης Ματθαίος πρέοδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης κόβει την βασιλόπιτα στο τραπέζι της παρέας του. Διακρίνεται η σύζυγός του Δέσποινα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ


O γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας της Ομογένειας που πρέπει να σταθεί δίπλα στην πατρίδα. Τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία ασταθή περιοχή και αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Θα τις ξεπεράσει, όμως, όλες ανεξαιρέτως και θα αφήσει πίσω της την κρίση, καθώς ήδη βαδίζει σε μία πορεία ταχείας οικονομικής ανάπτυξης».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη «μεταλαμπάδευσης στα παιδιά και τα εγγόνια μας της ελληνικής γλώσσας, της πίστης, της ταυτότητάς μας» αναφέρθηκε στην παρέλαση και έκανε ένα περίγραμμα των παρεμφερών εκδηλώσεων, με κορυφαία «την αδελφοποίηση του Λόουελ με την Καλαμάτα». Τόνισε πως «μέγας τελετάρχης στην παρέλαση θα είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος».
Την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας έκοψε ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ενώ το τυχερό νόμισμα έλαχε στο κομμάτι της ομοσπονδίας. Σε κάθε τραπέζι υπήρχε επίσης και από μία βασιλόπιτα τις οποίες έκανε η Ολγα Φώτου γραμματέας της Ομοσπονδίας. Το φαγητό του δείπνου ετοίμασε ο Β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της παρέλασης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου