Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Μέσα στο ελικόπτερο των $500.000 που έστειλε στον θάνατο τον Κόμπι Μπράιντ


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό ελικόπτερο χαρακτηρίζεται ως λιμουζίνα και εξόχως ασφαλές από τον πρώην πιλότο του άσσου του NBA

Ήταν το αγαπημένο μεταφορικό μέσο για τον 42χρονο θρύλο του μπάσκετ καθώς ο άσος των Los Angeles Lakers το χρησιμοποιούσε πολύ συχνά για να αποφύγει την κίνηση του Λος Αντζελες, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις πήρε το ελικόπτερο για να μεταφέρει συμπαίκτες του σε ιατρικά ραντεβού. Φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το Sikorsky S-76Β θα τον έστελνε στον θάνατο μαζί με την 13χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μια φίλη της κόρης του Τζιάνα.
Όπως μάλιστα έλεγε ο ίδιος, το ελικόπτερο τον βοηθούσε να παραμείνει σε φόρμα για τους αγώνες.
Είχε σπάσει το δάχτυλό του, είχε εύθραυστα γόνατα, πόνους στην πλάτη και χρόνιο άγχος και αδυνατούσε να καθίσει σε αυτοκίνητο για μεγάλες διαδρομές. Άρα το ελικόπτερο αποτελούσε εγγύηση ότι θα έφτανε στο Staples Center νοιώθοντας φρέσκος και ξεκούραστος για να τα δώσει όλα στο γήπεδο.
Το Sikorsky S-76 έχει σχετικά καλό ιστορικό σε θέματα ασφάλειας από τότε που έκανε την πρώτη του πτήση το 1977.
Το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ ήταν σαν λιμουζίνα και καλό ιστορικό ασφάλειας, αναφέρει και ο πρώην πιλότος του σταρ του ΝΒΑ και της Island Express Helicopters, Κουρτ Ντιτζ, μιλώντας στους LA Times. Όπως λέει, εννέα στις 10 φορές ο Μπράιαντ πετούσε με το Sikorsky S-76B, που τον έστειλε στον θάνατο τη νύχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).
Ο Ντιτζ που αναφέρει ότι είχε 1.000 ώρες πτήσης με το εν λόγω ελικόπτερο, χαρακτηρίζει την κατάστασή του «εξαιρετική» ενώ αναφέρει πως η Island Express ακολουθεί ένα πολύ καλό πρόγραμμα συντήρησης. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές στην περιοχή που πετούσε το μοιραίο βράδυ
Όπως λέει, η πιθανότητα να πάθουν βλάβη και οι δυο κινητήρες είναι μηδενική.

ι γνωρίζουμε για το Sikorsky S-76 του Μπράιαντ:

Το ελικόπτερο αγοράστηκε από την Πολιτεία του Ιλινόις για 500.000 δολάρια και από το 2015 ανήκε στην Island Express Holding. Προηγουμένως το χρησιμοποιούσε ο κυβερνήτης του Ιλινόις.
Το 2015 πωλήθηκε σε δημοπρασία και τον Αύγουστο του ίδιου έτους το αγόρασε για $515.161 ο Τζιμ Μπαγκ, που είναι ιδιοκτήτης της JB Helicopter Accessory Service στο Σαν Βάλει της Καλιφόρνια.


Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν εγγεγραμμένο στην Island Express Holding.
Ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις, ο ρεπουμπλικάνος Μπρους Ράουνερ το πούλησε μαζί με άλλα δύο ελικόπτερα για να ελαφρύνει τον προϋπολογισμό της Πολιτείας, με τίμημα $2,5 εκατ.
Οταν άρχισε να το χρησιμοποιεί ο Μπράιαντ ονομάστηκε «Black Mamba», που είναι η προσωπική μπράντα του Μπράιαντ.
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο κατασκευάστηκε τον Μάιο του 1991
Αρχικά το S-76 σχεδιάστηκε για εμπορικές μεταφορές και χρησιμοποιούνταν στην πετρελαϊκή βιομηχανία για τη μεταφορά στελεχών σε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου.
Με την πάροδο των ετών όμως είχε πολλές χρήσεις, ακόμα και μεταφοράς ασθενών.
Είναι σχετικά μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο από άλλα πολιτικά ελικόπτερα.
Αν και ασφαλές έχουν καταγραφεί κάποια συμβάντα, το πιο πρόσφατο μια συντριβή στην Τουρκία το 2017 που φαίνεται πως προκλήθηκε από κακή ορατότητα και ανθρώπινο λάθος.
Το έχει χρησιμοποιήσει για μετακινήσεις της και η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.
Ο Μπράιαντ το προτιμούσε και για προσωπικές στιγμές, όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που τη γιόρτασε με τη σύζυγό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου