Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Στην γιορτή της «Γης της Φλόγας»


Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

Ως γνωστόν στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί  στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες «Τοκυο 2020».

Η Ολυμπία και γενικότερα ο Νομός μας την ημέρα εκείνη ,όσο ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα, θα πρέπει να δώσουν την απάντηση ως Τόπος γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενεί το παγκόσμιο αυτό γεγονός.
Το στοίχημα είναι μεγάλο και πρέπει να κερδηθεί.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Τελετής και τα εκατομμύρια τηλεθεατών  θα πρέπει να αισθανθούν τη δύναμη του πολιτισμού μας και να βιώσουν τα μηνύματα που διαχρονικά πηγάζουν από την ιερή γη της  Ολυμπία.
Η εικόνα που θα μεταδοθεί από τα παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα θα πρέπει να εμπνεύσει τον σεβασμό όλων προς ένα Λαό που ξέρει να δημιουργεί, να αναδεικνύει και να σέβεται την Πανανθρώπινη πολιτιστική του κληρονομιά.
Η εικόνα ενός πλημμυρισμένου από κόσμο Αρχαίου Σταδίου με  μαθητές αλλά και  πολίτες , αλλά και η στήριξη των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  στα πλαίσια της Τελετής Αφής,  θα πρέπει να είναι  η καταλληλότερη απάντηση στις προσπάθειες της Περιφέρειας αλλά και του   Δήμου για ενεργότερο ρόλο στα οράματα της Χώρας και στην προβολή του Τόπου.

Επίσημη αργία για όλο τον Νομό
Η δική μας πρόταση, σε αυτό το μοναδικό παγκόσμιο γεγονός που κάθε τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται στην περιοχή μας  είναι η μέρα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι αργία για όλο τον νομό μας προκειμένου τόσο οι μαθητές αλλά και όλοι οι κάτοικοι να είναι εφικτό να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή.
Στην γιορτή της «Γης της Φλόγας».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου