Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ετοιμη να πληρώσει αποζημιώσεις 8 δισ. δολ. η Bayer

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Εως και 85.000 αγωγές σχετικά με τις καρκινογόνους παρενέργειες του ζιζανιοκτόνου Roundup θα επιχειρήσει να επιλύσει εξωδικαστικώς η Bayer μέσα στον επόμενο μήνα. Οι αποζημιώσεις ενδέχεται να ανέλθουν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τον γερμανικό κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Bayer δήλωσαν ότι η εταιρεία έχει προετοιμαστεί να πληρώσει 8 δισ. δολάρια για την αποζημίωση των πελατών που έχουν ήδη ασκήσει αγωγές, ενώ έχει δρομολογήσει ακόμα 2 δισ. δολάρια για αγωγές που θα προκύψουν στο μέλλον, σύμφωνα με το Bloomberg. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσό θα φτάσει έως και τα 12 δισ. δολάρια, όπως αναφέρεται στο Reuters. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας διαμεσολάβησης, Κεν Φάινμπεργκ, δήλωσε στο Bloomberg ότι το ύψος της συνολικής αποζημίωσης δεν είναι ακόμη σίγουρο.
Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η έκθεση στο ζιζανιοκτόνο τούς προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Αντιθέτως, η Bayer έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το Roundup δεν είναι καρκινογόνο. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό της Bayer, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε έως και κατά 3,9%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 23% από την εξαγορά του ομίλου αγροχημικών Monsanto, η οποία παρήγαγε το ζιζανιοκτόνο Roundup. Εκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της Bayer έχει μειωθεί κατά 18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι ο γερμανικός κολοσσός θα έχει ακόμη καλύτερη πορεία στο χρηματιστήριο εάν πράγματι προχωρήσει στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Στην περίπτωση που ο συμβιβασμός κοστίσει όντως 10 δισ. δολάρια, οι μετοχές της Bayer ενδέχεται να ενισχυθούν γρήγορα στα 90 ευρώ, από το τρέχον επίπεδο των περίπου 76 ευρώ, όπως σχολίασε στο Bloomberg ο Μάρκους Μάγιερ της Baader Bank. Ο αριθμός των αγωγών σχετικά με το Roundup αυξήθηκε δραματικά μετά την τρίτη δικαστική απόφαση, που αποζημίωνε τους ενάγοντες με σχεδόν 2,5 δισ. δολάρια.
Πολλές από τις δίκες που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα εναντίον της Bayer ακυρώθηκαν, ώστε να επιλυθούν εξωδικαστικώς, ενώ άλλες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου