Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Ετοιμη να πληρώσει αποζημιώσεις 8 δισ. δολ. η Bayer

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Εως και 85.000 αγωγές σχετικά με τις καρκινογόνους παρενέργειες του ζιζανιοκτόνου Roundup θα επιχειρήσει να επιλύσει εξωδικαστικώς η Bayer μέσα στον επόμενο μήνα. Οι αποζημιώσεις ενδέχεται να ανέλθουν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τον γερμανικό κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Bayer δήλωσαν ότι η εταιρεία έχει προετοιμαστεί να πληρώσει 8 δισ. δολάρια για την αποζημίωση των πελατών που έχουν ήδη ασκήσει αγωγές, ενώ έχει δρομολογήσει ακόμα 2 δισ. δολάρια για αγωγές που θα προκύψουν στο μέλλον, σύμφωνα με το Bloomberg. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσό θα φτάσει έως και τα 12 δισ. δολάρια, όπως αναφέρεται στο Reuters. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας διαμεσολάβησης, Κεν Φάινμπεργκ, δήλωσε στο Bloomberg ότι το ύψος της συνολικής αποζημίωσης δεν είναι ακόμη σίγουρο.
Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η έκθεση στο ζιζανιοκτόνο τούς προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Αντιθέτως, η Bayer έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το Roundup δεν είναι καρκινογόνο. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πιθανό εξωδικαστικό συμβιβασμό της Bayer, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε έως και κατά 3,9%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 23% από την εξαγορά του ομίλου αγροχημικών Monsanto, η οποία παρήγαγε το ζιζανιοκτόνο Roundup. Εκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της Bayer έχει μειωθεί κατά 18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι ο γερμανικός κολοσσός θα έχει ακόμη καλύτερη πορεία στο χρηματιστήριο εάν πράγματι προχωρήσει στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Στην περίπτωση που ο συμβιβασμός κοστίσει όντως 10 δισ. δολάρια, οι μετοχές της Bayer ενδέχεται να ενισχυθούν γρήγορα στα 90 ευρώ, από το τρέχον επίπεδο των περίπου 76 ευρώ, όπως σχολίασε στο Bloomberg ο Μάρκους Μάγιερ της Baader Bank. Ο αριθμός των αγωγών σχετικά με το Roundup αυξήθηκε δραματικά μετά την τρίτη δικαστική απόφαση, που αποζημίωνε τους ενάγοντες με σχεδόν 2,5 δισ. δολάρια.
Πολλές από τις δίκες που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα εναντίον της Bayer ακυρώθηκαν, ώστε να επιλυθούν εξωδικαστικώς, ενώ άλλες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου