Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Φώτης Ντούλος: Η άνοδος και η πτώση ενός golden boy


 Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2020



Το όνομα του Φώτη Ντούλου, του εκατομμυριούχου ομογενή που θεωρείται βασικός ύποπτος από τις αμερικανικές αρχές για την εξαφάνιση της γυναίκας του, τον Μάιο του 2019, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα αφού ο 52χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα από την εξάτμιση του αυτοκινήτου του. Αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο σπίτι του στο Φάρμινγκτον και τελικά τον βρήκαν αναίσθητο μέσα στο αμάξι του. Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πίσω στην Αθήνα, οι φίλοι του απορούν για τη δικαστική περιπέτεια στην οποία βρίσκεται ο πατέρας πέντε παιδιών και επιτυχημένος επιχειρηματίας και ήρεμος χαρακτήρας.

Ένας κοσμικός Κωνσταντινοπολίτης

Ο Φώτης Ντούλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1968. Η εύπορη οικογένεια μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας και για καλοκαίρια στη Βουλιαγμένη. Ήταν δέκα ετών όταν άρχισε να ασχολείται με μια μεγάλη αγάπη του, το θαλάσσιο σκι στο οποίο σημείωνε εξαιρετικές επιδόσεις. Όσοι τον θυμούνται μιλούν για ένα παιδί και ένα νεαρό μετέπειτα άνδρα ήρεμο και συγκροτημένο, με σιδερένια πειθαρχία που διακρινόταν στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης. Μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών και συμμαθητής του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόεδρος του αθλητικού συνδέσμου του σχολείου και άριστος μαθητής, ο Φώτης Ντούλος περιγραφόταν στο σχολικό λεύκωμα σαν ένας μαθητής «που έκανε έντονη την παρουσία του με το αιώνιο πείραγμά του συνοδευόμενο από το γνωστό πονηρό χαμόγελο».


Η σπουδές και η ζωή στην Αμερική

Η ενήλικη ζωή του Φώτη Ντούλου ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έφυγε για την Αμερική για σπουδές στο Κολούμπια και μετά στο Brown στο οποίο έκανε εφαρμοσμένα μαθηματικά προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε στην Ernst & Young, μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες ορκωτών λογιστών στον κόσμο. Ο εύπορος νέος χαιρόταν την οικονομική του ανεξαρτησία και την κοινωνική του θέση κάνοντας τα αγαπημένα του σπορ σε ακριβά θέρετρα, με θαλάσσιο σκι στα Χάμπτονς και σκί στις πλαγιές του κοσμικού  Ασπεν, στο Κολοράντο. Εκεί έγινε ζευγάρι με την παλιά του συμφοιτήτρια Τζένιφερ Φάρμπερ. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και λίγους μήνες αργότερα ένωσαν τις ζωές τους. Οι γονείς του εν τω μεταξύ είχαν μετακομίσει και εκείνοι στην Αμερική, καθώς και η αρχιτέκτων αδερφή του, ενώ ο ίδιος άρχισε να ξετυλίγει τα επιχειρηματικά του σχέδια ιδρύοντας μια κατασκευαστική εταιρεία την Fore Group, με έδρα το Φάρμινγκτον. Στις αρχές του 2012 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του δικού του σπιτιού 1.500 τ.μ. όπου μετακόμισε με την οικογένειά του.


Μια ειδυλλιακή ζωή μετατρέπεται σε εφιάλτη

Η ζωή του με την Τζένιφερ έμοιαζε ανέφελη. Είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια με πέντε παιδιά και συχνά μοιράζονταν τις οικογενειακές στους στιγμές εκείνη στο μπλογκ της και αυτός στα σόσιαλ μίντια. Η Τζένιφερ μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον σύζυγό της. Ο Ντούλος δε σταμάτησε να επισκέπτεται την Ελλάδα με τα παιδιά του και να προσπαθεί να τα μυήσει στο θαλάσσιο σκι που τόσο αγαπούσε. Όσοι τον έβλεπαν εκείνη την εποχή μιλούσαν για ένα ευτυχισμένο οικογενειάρχη. Μάλιστα ο προπονητής των θαλάσσιων σπορ μετά από πρόκληση του Ντούλου πήγε για κάποιο διάστημα στο Κονέκτικατ για να προπονεί τα παιδιά του.
Η εικόνα της ευτυχισμένης οικογένειας στις χριστουγεννιάτικες κάρτες που έστελναν στους φίλους τους, διαλύθηκε το 2016, όταν με αφορμή μια εξωσυζυγική σχέση του Ντούλου, το ζευγάρι οδηγήθηκε στα δικαστήρια και σε μεγάλη κρίση μετά από πολλά χρόνια ευτυχισμένης κοινής πορείας. Η διαδικασία για την επιμέλεια των παιδιών τους εξελίσσεται σε κανονικό πόλεμο. Εκείνη τον κατηγορούσε για βία ενώ εκείνος ισχυριζόταν πως ήταν ασταθής και επικίνδυνη. Παράλληλα η οικογένειά της του ζητούσε πίσω το δάνειο που του είχε κάνει όταν ξεκίνησε την κατασκευαστική του επιχείρηση.


Η εξαφάνιση και η αρχή ενός θρίλερ

Η δύσκολη περίοδος για την οικογένεια συνεχίζεται, αλλά με λιγότερες εντάσεις, μέχρι το πρωινό  της 24ης Μαΐου 2019, όταν η Τζένιφερ αφήνει τα παιδιά της στο σχολείο. Δεν πηγαίνει στα προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού που είχε και κανένας από τους οικείους της δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Η αστυνομία που κλήθηκε εντοπίζει στο γκαράζ κάτι που μοιάζει με λεκέδες από αίμα. Το αυτοκίνητό της βρίσκεται εγκαταλελειμμένο πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της. Ο Ντούλος καλείται στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, αλλά ο δικηγόρος του τον συμβουλεύει να αποχωρήσει.


Οι έρευνες και η σύλληψή του

Ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι η Τζένιφερ είναι ζωντανή, οι αρχές εντοπίζουν ένα κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο που ανήκει σε υπάλληλο της εταιρείας του Ντούλου. Ακόμα, την ημέρα της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλος, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν κάποιον που έμοιαζε με την περιγραφή του συζύγου της να βγαίνει από το όχημά του και να ρίχνει πολλές σακούλες απορριμμάτων σε πολλούς κάδους στην περιοχή του Hartford. Αργότερα οι αρχές εντόπισαν μέσα σε κάδους ρούχα και αντικείμενα με το αίμα της Τζένιφερ Ντούλος πάνω τους.


Αργότερα θα βρουν στον υπόνομο παραποιημένες πινακίδες αυτοκινήτου και στα σκουπίδια ένα σφουγγάρι και κάποια υφάσματα με αίμα της Τζένιφερ. Ο Ντούλος συλλαμβάνεται και αφήνεται μετά ελεύθερος με εγγύηση. Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του πληθαίνουν. Η σύντροφός του παραδέχεται πως είχε πει ψέματα για το πού βρισκόταν ο Ντούλος το πρωινό της εξαφάνισης της Τζένιφερ. Ο Ντούλος μέχρι σήμερα δηλώνει επίμονα αθώος ενώ τα παιδιά του ζουν με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Ο ίδιος πριν λίγους μήνες, το φθινόπωρο  κατέβαλλε για δεύτερη φορά εγγύηση και επέστρεψε σπίτι του.
Με το πτώμα της Τζένιφερ να μην έχει βρεθεί ξέρει ότι δεν μπορεί να κάτσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος. Όμως η ζωή του έχει ήδη καταστραφεί. Και ίσως αυτό τον οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας. Η ζωή του και η ζωή των παιδιών του στιγματίστηκε για πάντα και τίποτα ούτε για ένα λεπτό δε θα θυμίζει την προηγούμενη ευτυχισμένη και ανέφελη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου