Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Με τον σκωτσέζικο ύμνο του αποχαιρετισμού το «αντίο» της Ευρώπης στη Βρετανία (βίντεο)

Good Bye Great Britain

britain-eu-vote
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία – όπως ήταν αναμενόμενο τη Συνθήκη Αποχώρησης, που καθορίζει τους όρους του διαζυγίου μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε μία ιστορική ψηφοφορία, οι ευρωβουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στη συμφωνία για το Brexit με 621 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 13 αποχές. Πρόκειται για το τελευταίο σημαντικό βήμα πριν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο τέλος της εβδομάδας, τρεισήμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία.
«Θα σας αγαπάμε πάντα και δεν θα είμαστε ποτέ μακριά», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθυνόμενη στους Βρετανούς ευρωβουλευτές, πριν από την ψηφοφορία. «Θα αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα για να καταλήξουμε σε αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώπιον των βουλευτών στη σύνοδο της ολομέλειας στις Βρυξέλλες, πριν απευθυνθεί στους Βρετανούς: «Θα μας λείψετε», είπε.
Το σώμα διέκοψε τη συνεδρίαση, με τους ευρωβουλευτές να τραγουδούν όρθιοι και με τα χέρια ενωμένα το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι "Auld Lang Syne" για να αποχαιρετήσουν τη Βρετανία.


 Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει τώρα να δώσουν την τελική έγκρισή τους στη συμφωνία σε μια έγγραφη, τυπική διαδικασία.
Νωρίτερα,  στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση των διπλωματών, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τις εναπομείνασες 27 χώρες της ΕΕ πως μία συμφωνία, όπως αυτή που διέπει τη σχέση της με την Ουκρανία, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για μία νέα σχέση της Ένωσης με τη Βρετανία. 

The European Parliament has given its final approval to the deal followed by a rendition of Auld Lang Syne.

The vote was a formality and came after senior EU figures had signed the deal.

Get more on this story here: https://trib.al/1zqSQem 

275 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ο Μπαρνιέ υπογράμμισε πως η ΕΕ δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει από τις βασικές αρχές της και πως είναι διαθέσιμη για τη διεξαγωγή διαπραγματευτικών γύρων με τη Βρετανία κάθε τρεις εβδομάδες για πάνω από δέκα παράλληλα θέματα.
Ο Μπαρνιέ επεσήμανε πως η αλιεία και διάφοροι εμπορικοί τομείς είναι κάποια από τα θέματα, που ενδέχεται να προξενήσουν μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις, εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε κάποια συναίνεση για μία νέα συμφωνία έως τα τέλη του 2020, όταν θα περαιωθεί και η μεταβατική περίοδος για την μετα-Brexit κατάσταση.
Ο Μπαρνιέ πρόσθεσε επίσης πως η ΕΕ θα αξιολογήσει την παραχθείσα πρόοδο τον Ιούλιο.
Για τις οικονομικές σχέσεις, η ΕΕ επιδιώκει να εστιάσει σε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, μία συμφωνία για την αλιεία και στο επίπεδο των εγγυήσεων για δίκαιο παιχνίδι στον ανταγωνισμό. Ο δεύτερος κύκλος των συνομιλιών θα περιλαμβάνει την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.
Όσον αφορά τους μηχανισμούς επίλυσης διαφορών, ο Μπαρνιέ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει μία κύρια συμφωνία και απέρριψε μία λύση στα πρότυπα της Ελβετίας, με την οποία η ΕΕ έχει συνάψει έναν κυκεώνα από ξεχωριστά σύμφωνα.
Ο Μπαρνιέ υπογράμμισε πως η ομάδα του θα επιδιώξει να εφαρμόσει στη Βρετανία τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για βοήθεια στα κράτη ακόμη και μετά το Brexit και πως μία πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας «διαζυγίου» θα είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ενόψει των εκκρεμών διαπραγματεύσεων για τη νέα μορφή των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και το Λονδίνο.
KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου