Κόμπι Μπράιαντ: Παγκόσμια συγκίνηση για τον θρύλο του ΝΒΑ | tanea.grΠαγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του ΝΒΑ σκοτώθηκε (στις δέκα το πρωί ώρα Καλιφόρνια) μετά από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με την 13χρονη Τζιάννα και φίλους του.

    Νεκρή είναι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά και αγγλικά μέσα ενημέρωσης και η κόρη του Κόμπι, ενώ οι άλλες τρεις κόρες του και η σύζυγος του, Βανέσα δεν επέβαιναν στο ελικόπτερο.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα TZM sports, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρώην σούπερ σταρ των Λέικερς συνετρίβη, με αποτέλεσμα ο Κόμπι και όλοι οι επιβαίνοντες να χάσουν την ζωή τους.
    Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο καθώς ο Μπράιαντ υπήρξε μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου μπάσκετ και μια εμβληματική προσωπικότητα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.
    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μαζί με τον Μπράιαντ στο ελικόπτερο ήταν τέσσερα ακόμα άτομα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, δεν υπάρχει επιζών μετά την συντριβή του ελικοπτέρου.
    Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως αμέσως μετά την συντριβή σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη στο ελικόπτερο.
    Όπως προαναφέραμε, οι αρχές της Καλιφόρνια, περιοχή στην οποία συνετρίβη το ιδιωτικό ελικόπτερο του Κόμπι, ανέφεραν πως έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
    Οι πυροσβετικές δυνάμεις έφτασαν στον τόπο της συντριβής και προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, αναφέροντας πως το ελικόπτερο είχε καταστραφεί μετά την πρόσκρουση στο έδαφος και την ισχυρή έκρηξη που ακολούθησε.

    Σοκαρισμένοι οι παίκτες του ΝΒΑ
    Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο θάνατος του θρύλου του ΝΒΑ προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο και φυσικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τις αντιδράσεις μεγάλων προσωπικοτήτων του ΝΒΑ να είναι χαρακτηριστικές της τραγωδίας.
    «Όχι σας παρακαλώ, πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια. Τρέμω», ήταν τα λόγια του Λούκας Ντόντσιτς ενώ ο Κέβιν Λόβ τόνισε. «Θεέ μου δεν μπορεί να είναι αλήθεια».
    Ο Μπράιαντ ήταν παντρεμένος με την Βανέσα και είχε τέσσερα παιδιά.

    Το ρεκόρ του Λεμπρόν
    Τραγική ειρωνία πως μόλις χθες ο Λεμπρόν Τζέιμς ξεπέρασε σε πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον Λεμπρόν να τονίζει μετά το ματς.
    «Είναι μεγάλη μου χαρά να πετυχαίνω αυτό το ρεκόρ. Και είμαι πάντα χαρούμενος όταν μιλάω με τον Κόμπι».  Η απάντηση του Κόμπι δεν άργησε. «Συνέχισε να προχωράς, σεβασμός στον αδερφό μου».
    Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγες ώρες αργότερα, ο Κόμπι θα ήταν νεκρός.

    Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο
    Η τραγική είδηση του θανάτου ενός εκ των θρύλων του παγκόσμιου μπάσκετ, προκάλεσε σοκ σε κάθε γωνιά του κόσμου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι όλα τα μέσα είχαν πρώτο θέμα τον θάνατο του Κόμπι ενώ χαμός έγινε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Κόμπι Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του, από την εποχή που αγωνίζονταν στους Λέικερς.
    Υπήρξε μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του NBA και ειδικότερα των Λος Άντζελες Λέικερς, κατακτώντας πρωταθλήματα με τους «λιμνάνθρωπους». Κυριάρχησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου συνδέοντας το όνομα του με ιστορικές επιτυχίες και μεγάλα ρεκόρ.
    Έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από την ζωή, βυθίζοντας στην θλίψη όλο τον κόσμο.

    Αναβλήθηκαν όλα τα παιχνίδια του ΝΒΑ
    Όλος ο κόσμος θρηνεί για την απώλεια ενός μπασκετικού φαινομένου σε ηλικία μόλις 41 ετών και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν παιχνίδια στο ΝΒΑ, μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο του Κόμπι.
    Το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως αναβάλλονται όλα τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα κι έτσι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένας αγώνας σήμερα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.