Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αδελφοποίηση Λόουελ-Καλαμάτας

 Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2020

 29 Ιανουαρίου, 2020

Από την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείου του Λόουελ για την αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ -Καλαμάτας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Προς την τελική ολοκλήρωση τους βρίσκονται οι ετοιμασίες για την αδελφοποίηση των πόλεων Λόουελ της Μασαχουσέτης και Καλαμάτας όπως προέκυψε από την ευρεία τηλεδιάσκεψη που έγινε στο δημαρχείο του Λόουελ μέσω Σκάιπ. Η εκδήλωση της αδελφοποίησης έχει ορισθεί να γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 στο δημαρχείο του Λόουελ, ενώ αναμένεται να αφιχθεί εκ Καλαμάτας πολυμελές κλιμάκιο με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο. Στις αρχές του Ιουνίου αντιπροσωπεία από την Αμερική με επικεφαλής τον δήμαρχο του Λόουελ Βασίλη Σαμαρά, θα ανταποδώσει την επίσκεψη και θα μεταβεί στην Καλαμάτα όπου και εκεί θα γίνει εκδήλωση αδελφοποίησης.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκε και το έμβλημα – λογότυπος της αδελφοποίησης, η αντιπροσωπεία της Καλαμάτας μέσω του δημάρχου Αθανασίου Βασιλόπουλου ζήτησε ένα κτίριο στο Λόουελ στο οποίο θα προβάλλονται τα προϊόντα της Μεσσηνίας. Ο δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία της Καλαμάτας προς πληροφόρηση των εν Αμερική που συμμετέχουν στην αδελφοποίηση.
Ανάμεσα στους παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης σαμαράς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλης Καυκάς, ο πολιτειακός γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Εντουαρντ Κένεντι ο οποίος κατάγεται από το Λόουελ, συμμετείχε μέσω Σκάιπ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο π. Νικόλαος Πελεκούδας ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίας Τριάδος το Λόουελ, η Sandhya Balasubramanian, βοηθός κοσμήτωρ ακαδημαϊκών του Πανεπστημίου Μασαχουσέτης στο Λόουελ, η Pat Cook από το Κολέγιο Middlesex Community College, ο Κώστας Τραβαγιάκης Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, η Εύα Σορόκεν πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κληρονομιάς του Λόουελ, η Τζοάν Λαδάκου πρόεδρος του Πανλακωνικού συλλόγου του Λόουελ, ο Δημήτρης Ματθαίος  πρόεδρος του Ευβοϊκού συλλόγου Βοστώνης, ο Ηλίας Τριπόδης από τον Παμμεσηνιακό σύλλογο του Λόουελ, ο Μιλτιάδης Αθανασόπουλος πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη σε αμφότερες τις γλώσσες Ελληνική και Αγγλική, ενώ η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στις 11 ή στις 18 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Λόουελ έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Τετάρτη 22 Απριλίου άφιξη αντιπροσώπων από Καλαμάτα. Την Πέμπτη 23 στις 12:30 θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου του Λόουελ. Θα ακολουθήσει η τελετή της αδελφοποίησης εντός του Δημαρχείου. Στις 2 μ.μ. θα υπάρξει γεύμα και στις 8 το βράδυ εκδήλωση ελληνικής μουσικής. Την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 10 π.μ., θα γίνει έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο της Βοστώνης, στις 12 θα ακολουθήσει δεξίωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης και στη 1 η καθιερωμένη ετήσια εορτή για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος εντός της Βουλής.
Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., το επίσημο Δείπνο της Ομοσπονδίας για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. Την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 10 π.μ., εκκλησιασμός και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης, στη 1 μ.μ. η Παρέλαση του Ελληνισμού στην κεντρική λεωφόρο Boylston, στις 3 μ.μ. εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης και στις 6 μ.μ. Αποχαιρετιστήριο δείπνο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου