Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Το λάθος του Πρωθυπουργού

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020

Εγκλωβισμένοι σε προηγούμενες σχέσεις και δεσμούς του κόμματός του ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να δουν καθαρά, ούτε να δράσουν αποφασιστικά.

Το λάθος του Πρωθυπουργού | tovima.gr
Η αμηχανία είναι εμφανής στο κυβερνητικό στρατόπεδο απέναντι στο αποκαλυφθέν σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας του ποδοσφαίρου. Και η στάση των αρμοδίων, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, είναι λανθασμένη και αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της αμηχανίας, η οποία πηγάζει από την αδυναμία χειρισμού της τρέχουσας κρίσης.
Εγκλωβισμένοι σε προηγούμενες σχέσεις και δεσμούς του κόμματός του ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να δουν καθαρά, ούτε να δράσουν αποφασιστικά.
Η απόφαση, το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματισμού Αθλητισμού στοιχειοθετεί την πολυιδιοκτησία και θέτει ευθέως ζήτημα εφαρμογής των προβλεπόμενων ποινών.
Η επιβολή των ποινών και ιδιαίτερα η επώδυνη του υποβιβασμού προκάλεσε την αντίδραση των παρανομούντων ποδοσφαρικών εταιρειών και η κυβέρνηση εμφανώς πιέστηκε και οδηγήθηκε στον μετριασμό της, επειδή απλούστατα δεν είναι σε θέση να υπερβεί δεσμούς, σχέσεις και πολιτικές ανησυχίες για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εφαρμογή του νόμου και των κανόνων που διέπουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Δεν πρόκειται επί της ουσίας για μια υποτιθέμενη διαμάχη συμφερόντων, όπως την περιέγραψε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, αλλά απλά για παραβίαση των όρων διεξαγωγής ενός υγιούς και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.
Κατά βάση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τη νομιμότητα, έχει πάρει διαζύγιο απ’ αυτήν στο συγκεκριμένο ζήτημα και γι’ αυτό οδηγήθηκε στο πρωτοφανές αδιέξοδο και τώρα καλεί τη FIFA και την UEFA να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Με τη διαφορά όμως ότι ακριβώς οι κανόνες που έχουν επιβάλει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια οι υπεύθυνοι διοργανωτές των πρωταθλημάτων παραβιάστηκαν εδώ, παρουσία μάλιστα των εκπροσώπων των διεθνών ομοσπονδιών.
Τους αυστηρούς κανόνες περί πολυιδιοκτησίας η FIFA και η UEFA έχουν επιβάλει και στην Ελλάδα, ακριβώς για να μην νοθεύονται τα πρωταθλήματα.
Αλήθεια, σε λίγες μέρες που θα συναντηθούν οι συγγενείς ομάδες, η μητρική και η θυγατρική, ποιος θα εγγυηθεί ότι το μεταξύ τους παιγνίδι δεν θα είναι στημένο;
Αυτό είναι το ποδοσφαιρικό αδιέξοδο των επιλογών της κυβέρνησης και όποιος δεν το βλέπει απλώς δεν θέλει να το δει.
Καλώς ή κακώς αυτές οι καταστάσεις δεν θεραπεύονται με ημίμετρα.
Μόνο η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων μπορεί να εγγυηθεί τη θεραπεία και τη διεκδικούμενη εξυγίανση.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου