Η κυβέρνηση έριξε «λευκή πετσέτα» στον ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία | tanea.gr
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και με τροπολογία που κατατέθηκε, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το «ξέπλυμα» του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία που η ΕΕΑ έκρινε ότι είναι ένοχος.
Η «πονηρή» τροπολογία προβλέπει την αφαίρεση 5 έως 10 βαθμούς από εκείνους που… πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Δηλαδή από όσους παραβαίνουν το νόμο για την πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την απόκτηση μετοχών άλλων ΠΑΕ.
Το επίσης ενδιαφέρον της τροπολογίας είναι ότι η αφαίρεση βαθμών προβλέπεται ότι μπορεί να ισχύσει από το τρέχον ή το… επόμενο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο η πράξη χαρακτηρίζεται από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστικά ψηφοφορία με αποτέλεσμα η τροπολογία να μην ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις γεννήσεις αλλά να μεταφερθεί προς ψήφιση την Τετάρτη το μεσημέρι μαζί με κύρωση διακρατικής συμφωνίας.
Η τροπολογία που φέρει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προβλέπεται ότι η αλλαγή του νόμου θα ξεκινήσει να ισχύει από την τρέχουσα περίοδο.
Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Το ερώτημα είναι πότε θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ποινή. Στο τωρινό πρωτάθλημα ή στο επόμενο; Είναι ερμηνεία που δίνει η νέα τροπολογία η οποία λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί από το τρέχον πρωτάθλημα κι αν η παράβαση διαπιστωθεί μετά τη λήξη της περιόδου τότε θα ισχύσει από την επόμενη.
TA NEA