Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τραμπ σε Ερντογάν: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

trumperdogan

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Λιβύης και της Συρίας είχαν τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της Τουρκίας, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, δίχως ο Λευκός Οίκος να πει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρι, ο οποίος έκανε δημοσίευση στο Twitter, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».
Στο ίδιο tweet, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έγραψε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τον πρόεδρο Τραμπ να επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα και η Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στην περιοχή.
Νωρίτερα, σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ για παραβίαση δύο συνόδων κορυφής που επιδιώκουν ειρήνη στη χώρα.
Είπε, μάλιστα, ότι ο Χαφτάρ παραβιάζει την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη και ότι πρέπει να τον σταματήσουν αν θέλουν ειρήνη. Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «ο Χαφτάρ και οι δυνάμεις του παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι και τους παρακολουθούμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου