Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

«Boston Globe»: Αβέβαιο το μέλλον του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2019


Το κεντρικό κτίριο διοίκησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στην πλέον περίοπτη θέση της πόλης Μπρούκλαϊν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ελληνικό Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης κινδυνεύει να χάσει την πιστοποίησή του φέτος το φθινόπωρο, έχοντας μόλις λίγους μήνες καιρό για να αποδείξει ότι μπορεί να τακτοποιήσει τα οικονομικά του και να λύσει το πρόβλημα ηγεσίας του, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Boston Globe».
Η Επιτροπή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας θα πραγματοποιήσει μια ακρόαση σχετικά με την είσοδο του Κολλεγίου σε μία δοκιμαστική περίοδο ή την πλήρη άρση της πιστοποίησής του κατά την επόμενη συνεδρίασή του, τον Νοέμβριο. Το Κολλέγιο σκοπεύει να παρουσιάσει μια οικονομική έκθεση τον επόμενο μήνα.
Ο αξιωματούχος της επιτροπής αξιολόγησης έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τους οικονομικούς πόρους και τον προγραμματισμό του Κολλεγίου.
Το Κολλέγιο, ένα ελληνικό ορθόδοξο σχολείο στη Μπρούκλαϊν, όπως και πολλά μικρά, ιδιωτικά κολέγια στη Νέα Αγγλία, πασχίζει να επιβιώσει καθώς φθίνουν οι εγγραφές, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έσοδα.
Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το Κολλέγιο και η Αρχιεπισκοπή εργάζονται για τη «μείωση των ελλειμμάτων και την οργάνωση των οικονομικών του».
Το ίδρυμα έχει λειτουργικό έλλειμμα εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια, έχει δανειστεί χρήματα από τις χορηγίες του και αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω μειωμένων εγγραφών και τον κακό σχεδιασμό, όπως σημείωσε το Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μασαχουσέτης την Ανοιξη.
Οπως και πολλά άλλα μικρά κολέγια, έτσι και το συγκεκριμένο, το οποίο μετρά πάνω από 154 σπουδαστές, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δίδακτρα και αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν οι εγγραφές μειώνονται.
Οι σχολές θεολογίας στις βορειοανατολικές πολιτείες είναι μεταξύ αυτών που είδαν την πιο μεγάλη πτώση στους εγγεγραμμένους φοιτητές κατά την τελευταία δεκαετία.
Ο κ. Μεθόδιος δήλωσε ότι το Κολλέγιο έκλεισε το πρόσφατο οικονομικό έτος με λειτουργικά έσοδα που υπερβαίνουν τα έξοδα. Εχει επίσης έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό για την επόμενη σχολική χρονιά και σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξεύρεση ενός νέου προέδρου.
Το αν αυτό θα μετριάσει τις ανησυχίες των αξιωματούχων και των κρατικών ρυθμιστικών αρχών παραμένει αβέβαιο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου