Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο Πομπέο στην Αθήνα για τη Σούδα

file-photo_---4-thumb-large--3

Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στις 6-7 Οκτωβρίου τοποθετείται, σύμφωνα με έναν πρώτο ανεπίσημο προγραμματισμό, η έλευση του Αμερικανού υπουργού Μάικ Πομπέο στην Αθήνα για τις επίσημες υπογραφές της ανανέωσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ (συμφωνία για τη βάση της Σούδας), για την οποία, όπως έγραψε η «Κ», η κυβέρνηση προκρίνει σε αυτή τη φάση να δοθεί τεχνική παράταση για ένα χρόνο.
Οι ακριβείς ημερομηνίες της επίσκεψης Πομπέο, προκειμένου να επισφραγιστεί η ανανέωση της συμφωνίας, δεν έχουν ακόμα οριστεί, καθώς επιθυμία της αμερικανικής πλευράς είναι να έχουν προηγουμένως «κλειδώσει» όλες οι λεπτομέρειες, αλλά επικρατέστερος χρόνος είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ή λίγο αργότερα. Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπως και μια ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νίτα Λάουεϊ, παρουσία του Τζέφρεϊ Πάιατ.
Παρότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, έγινε ειδική αναφορά στην ανανέωση της συμφωνίας, καθώς η επιτροπή της οποίας προΐσταται η κ. Λάουεϊ έχει λόγο στο πώς και για πού κατευθύνονται τα χρήματα του αμερικανικού προϋπολογισμού. Η αναθεώρηση της συμφωνίας θα έχει τεχνική μορφή σε αυτή τη φάση –θα γίνουν κάποιες προσθήκες–, καθώς η κυβέρνηση επιλέγει για την ώρα τη μεταβατική ανανέωση για ένα έτος. Αυτό, προκειμένου να έχει χρόνο να συζητήσει στην πορεία μια ευρύτερη συμφωνία και κυρίως τα ανταλλάγματα που μπορεί να διεκδικήσει από την αμερικανική πλευρά. Η ευρύτερη συμφωνία τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου