Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Θετική από τα γερμανικά ΜΜΕ η πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη


Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019



Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την καγκελάριο, Αγγελα Μέρκελ (ΓΤ Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Θετικά αποτιμούν τα γερμανικά ΜΜΕ την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και την συνάντησή του με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ εστιάζουν κυρίως στις προοπτικές συνεργασίες των δύο χωρών.
Για «αρμονική εικόνα των δύο» ηγετών κατά την συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο ο σχολιαστής του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv Κρίστιαν Βιλπ, ο οποίος επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Βερολίνο με καθαρό μήνυμα, ότι θέλει να αφήσει πίσω του τα τελευταία δέκα χρόνια κρίσης, με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Γερμανίας.
«Το γεγονός ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ στις δηλώσεις της είπε ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε αυτόν τον δρόμο, ότι δεν έχει και τόσο άδικο ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν λέει ότι η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση. Μπορούσε κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές ότι η Μέρκελ στηρίζει αυτή την πορεία του ομολόγου της και πιστεύω ότι δεν θα του βάλει εμπόδια στην πορεία του», ανέφερε ο σχολιαστής.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός «ζητά επενδύσεις και όχι χάρες», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο Βερολίνο ως μεταρρυθμιστής και «προς το παρόν δεν θέλει να ζητήσει χαλάρωση των μέτρων λιτότητας». «Για την ‘Αγγελα Μέρκελ μια νέα εμπειρία: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός από την αρχή της κρίσης ο οποίος σε επίσκεψή του στο Βερολίνο δεν ζητά βοήθεια από την Καγκελάριο. Το μήνυμα, το οποίο βγαίνει από το στρατόπεδο του προσφάτως εκλεγμένου συντηρητικού πρωθυπουργού, είναι ενδεικτικό μιας νέας αυτοπεποίθησης στην Αθήνα», γράφει το περιοδικό.
Σε μια «εμφανή προσπάθεια να μην εστιάσουν στις δυσκολίες του παρελθόντος, αλλά σε ευκαιρίες του μέλλοντος», αναφέρεται σχολιάζοντας την εμφάνιση των δύο ηετών η Deutsche Welle.
Τα γερμανικά ΜΜΕ στο σύνολό τους μεταδίδουν επίσης και την αναφορά του πρωθυπουργού στην διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, συνδέοντάς την με τις αντίστοιχες απαιτήσεις που διατυπώνει η Πολωνία. «Η Ελλάδα θέλει αποζημιώσεις», γράφει το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF στην ιστοσελίδα του, ενώ στο κεντρικό δελτίο του αναφέρθηκε εκτενώς στις ελληνικές θέσεις για το θέμα.
Το περιοδικό Focus και η εφημερίδα Die Welt αναμεταδίδουν τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) ότι «ο Μητσοτάκης θέλει να διαπραγματευτεί με την Γερμανία για τις αποζημιώσεις». «Δυσάρεστη έκπληξη: Ο νέος Έλληνας ηγέτης θέλει από μας δισεκατομμύρια», είναι ο τίτλος της Bild.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φ. Καραβίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου