Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Νέες πιέσεις δέχεται η τουρκική λίρα

Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2019
Σημαντική πίεση δέχθηκε χθες η τουρκική λίρα εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου, της απόφασης της τουρκικής κεντρικής τράπεζας να περιορίσει σημαντικά τον λόγο αποθεματικών προς καταθέσεις για τράπεζες, αλλά και της νέας έντασης που επικρατεί στις σχέσεις Τουρκίας - Συρίας.
Χθες το πρωί η τουρκική λίρα είχε υποχωρήσει μέχρι και κατά 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Αργότερα, η υποχώρηση της λίρας είχε περιοριστεί στο 0,95% με την ισοτιμία να κυμαίνεται στις περίπου 5,72 λίρες ανά δολάριο. «Η απόφαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας και η ανησυχία για τη Συρία είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι για την εξασθένηση της λίρας», εξήγησε χθες στο Reuters ανώνυμος χρηματιστής. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, σημαντικότερη είναι η ενίσχυση του δολαρίου, η οποία ανάγκασε πολλούς επενδυτές να εγκαταλείψουν στοιχήματα για ενίσχυση της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, επιδεινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πτώση της λίρας.

Το δολάριο βρέθηκε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους έναντι δέσμης νομισμάτων μεγάλων οικονομιών, παρά τις πληροφορίες ότι ΗΠΑ και Γερμανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, ενώ σε πιο χαλαρή νομισματική πολιτική κινούνται και οι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Fed. Για την Τουρκία αυτό αποτελεί πρόβλημα, διότι αν η προοπτική για πιο χαλαρή οικονομική πολιτική στις μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες δεν οδηγεί σε υποχώρηση του δολαρίου, καθίστανται λιγότερο ελκυστικές οι επενδύσεις σε τουρκικά περιουσιακά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου