Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ 1-3: Παράδοση άνευ όρων


Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019




Η ΑΕΚ προβλημάτισε έντονα με την παρουσία της στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Europa League απέναντι στην Τραμπζονσπόρ. Άνοιξε το σκορ στο 3′, αλλά το φινάλε του αγώνα τη βρήκε να ηττάται με 3-1 απέναντι σε μια ομάδα που αποδείχθηκε ποιοτικότερη.
Η Ένωση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις στατικές φάσεις και συνολικά στην ανασταλτική της λειτουργία. Η ρεβάνς στην Τραπεζούντα είναι πλέον πολύ δύσκολη για τον Δικέφαλο. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο άδειο ΟΑΚΑ…

1. Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Με τον Λιβάγια στο βασικό σχήμα και τον Ζεράλντες εκτός ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ. Η εκκίνηση της Ένωσης ήταν ιδανική. Ο Λιβάγια με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′, από πάσα του Λόπες. Αυτό ήταν το γρηγορότερο που βάζει η ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά τις 5 Νοεμβρίου 2009, όταν είχε σκοράρει στο 1ο λεπτό στο 2-2 με τη Μπάτε Μπορίσοβ! Ο Κροάτης σκόρερ συνδυαζόταν εξαιρετικά με τον Νέλσον Ολιβέιρα στα λεπτά που ακολούθησαν και οι δυο τους έφτασαν σε τελικές με σχετική ευκολία.
Η ομάδα της Τουρκίας κέρδισε πέναλτι στο 22′, για μαρκάρισμα του Βράνιες στον Νόβακ. Ο Βόσνιος τιμωρήθηκε και με κάρτα, σύμφωνα με την Ένωση λανθασμένα καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών, αλλά η εκτέλεση του Σόσα στο 24′ κατέληξε στη συμβολή των δοκών! Το 0-0 έμεινε, αλλά όχι για πολύ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Εκουμπάν βρέθηκε σε θέση βολής και «εκτέλεσε» τον Μπάρκα, που ήταν αδύνατο να αποσοβήσει το 1-1.
Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας, έφτασε σε νέες τελικές με Ολιβέιρα και Λιβάγια, αλλά η ομάδα της Τραπεζούντας αποδείχθηκε ότι στις στατικές φάσεις ήταν σοβαρός κίνδυνος. Αν θέλετε, αποδείχθηκε πως οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα στημένα των Τούρκων. Έτσι, στο 44′ ο Εκουμπαν νίκησε στον αέρα τον Σιμόες από το κόρνερ του Σόσα και έγραψε το 1-2. Το πρώτο 45λεπτο έληξε με την Ένωση να έχει δέκα τελικές, τρεις περισσότερες από την Τραμπζονσπόρ, να έχει 54% κατοχή, αλλά εντέλει να χάνει με 1-2.

2. ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΕΚΟΥΜΠΑΝ

Όπως και στο πρώτο μισό, έτσι και στο δεύτερο η Τραμπζονσπόρ επεδίωκε να χτυπήσει την ΑΕΚ από τα άκρα. Ο Ουμούρ προκάλεσε πολλούς κινδύνους με την ταχύτητά του και με τις κάθετες πάσες του. Οι Τούρκοι είχαν σε καταπληκτικό βράδυ και τον φορ τους, τον Γκανέζο Εκουμπάν, ο οποίος στο τέλος του αγώνα θα έκανε χατ τρικ, έχοντας αξιοποιήσει τις τρεις από τις τέσσερις τελικές, όλες εντός περιοχής.
Βλέποντας ότι η ομάδα του χρειαζόταν ανάσες στη μεσαία γραμμή ο Καρντόσο, πέρασε στον αγώνα τον Κρίστιτσιτς αντί του Σιμάο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φεύγουν με απίστευτη ευκολία στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια που επεδείκνυε η ΑΕΚ στην ανασταλτική λειτουργία. Στο 70′ ο Αφρικανός Εκουμπάν αξιοποίησε την ασίστ του Ουμούρ και απέναντι σε μια υπερβολικά κακή άμυνα, έκανε το 1-3 στο τετ α τετ απέναντι στον Μπάρκα.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου