Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Πρόστιμο $572 εκατ. στην Johnson & Johnson για «πυροδότηση της κρίσης των οπιούχων»


Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019



Ο δικαστής Thad Balkman (AP Photo/Sue Ogrocki, Pool)

Δικαστής της Οκλαχόμα απεφάνθη πως η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ευθύνεται «για την πυροδότηση της κρίσης των οπιούχων» που μαστίζει την Πολιτεία αυτή, καθώς η εταιρεία με παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ διαφήμιζε αναλγητικά, υποχρεώνοντας την εταιρεία να πληρώσει 572 εκατομμύρια δολάρια προς ζημιές στην Πολιτεία της Οκλαχόμα.
Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ για την κρίση οπιούχων με δεκάδες χιλιάδες θανάτους έπειτα από υπερβολική δόση αναλγητικών
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
«Η κρίση των οπιούχων είναι ένας άμεσος κίνδυνος και απειλή για τους κατοίκους της Οκλαχόμα και πρέπει να περιοριστεί άμεσα » δήλωσε ο δικαστής Θαντ Μπάλκμαν κατά την ανακοίνωση της απόφασης, έπειτα από δύο μήνες δίκης.
Ο δικαστής δήλωσε ότι το εργαστήριο Janssen της Johnson & Johnson υιοθέτησε πρακτικές «παραπλανητικού μάρκετινγκ και προώθησης οπιοειδών», προκαλώντας μια κρίση εξάρτησης από αυτά τα φάρμακα, θανάτους από υπερβολική δόση και αύξηση του κόστους των φαρμάκων, καθώς και αύξηση στερητικού συνδρόμου από οπιοειδή νεογνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου