Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

Οι ελληνικές αρχές εργάζονται και για την αντιμετώπιση των 80 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων, που απειλούν τους ισολογισμούς των τραπεζών.


flageug
Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το επόμενο παγκόσμιο turnaround story, επισημαίνει σε ανάλυσή του προς τους πελάτες του το ελβετικό fund Reyl Group. Υστερα από μια παρατεταμένη και οδυνηρή εποχή λιτότητας, η Ελλάδα έχει αρχίσει να γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει. Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις είναι τα κυριότερα θέματα στην ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος, με τις μεταρρυθμίσεις να έρχονται πρώτες, καθώς αναμένεται σειρά αλλαγών κυρίως στον φορολογικό τομέα, κάνοντας έτσι την Ελλάδα να αποτελέσει ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.
Η Reyl Group είναι εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με βάση τη Γενεύη και με διεθνή παρουσία, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδυτικής στρατηγικής σε ιδιώτες και θεσμικούς, ενώ το ενεργητικό της διαμορφώνεται στα 15 δισ. ελβετικά φράγκα.
Οπως επισημαίνει στο ειδικό της report για την Ελλάδα, μεταξύ των πέντε χωρών των PIIGS, η Ελλάδα είναι η τελευταία που βγήκε από τα μνημόνια. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία μπόρεσαν να προχωρήσουν επειδή κυβερνήσεις τους ήταν αποφασισμένες και είχαν τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επενδυτών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, όπως τονίζει η Reyl, δεν έχασαν χρόνο στον μεταρρυθμιστικό τομέα. Η πρώτη τους κίνηση είναι να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε διάστημα δύο ετών, καθώς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ο πρωθυπουργός υιοθετεί επίσης διάφορα μέτρα για την απλούστευση των σημερινών διαδικασιών γραφειοκρατίας. Οι ελληνικές αρχές εργάζονται και για την αντιμετώπιση των 80 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων, που απειλούν τους ισολογισμούς των τραπεζών. Προκειμένου να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους για τα NPEs, οι Αρχές διερευνούν ένα ιταλικό μοντέλο, ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική αυτή η λύση, χρειάζονται δευτερογενής αγορά και θεσμικοί επενδυτές που έχουν κίνητρο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μέσω ενός πιο απλουστευμένου νομικού και διοικητικού πλαισίου.
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, η Νέα Δημοκρατία επιταχύνει δύο μεγάλα έργα στη χώρα, και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα: την αποκατάσταση του Ελληνικού και την ανάπτυξη του κύριου λιμανιού του Πειραιά. Και τα δύο έργα έχουν διαφημιστεί ευρέως, αλλά έχουν επίσης αντιμετωπίσει καθυστερήσεις και κάποιες επιπλοκές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην άμεση έναρξη του έργου του Ελληνικού, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές που κυνηγούν μικρότερες συναλλαγές.  Ορισμένες μικρότερες επενδύσεις έχουν προχωρήσει επίσης πρόσφατα, γεγονός που απεικονίζει τη νέα δυναμική στην οποία φαίνεται να λειτουργεί η χώρα. Νωρίτερα τον Αύγουστο, αξιωματούχοι από το Κουβέιτ συζήτησαν για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο τον τουρισμό και τις επενδύσεις.
Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει ακόμα πλήρως από τον κίνδυνο, καταλήγει η Reyl. Ωστόσο, εάν η ιστορία είναι ένας οδηγός για την πρόβλεψη του μέλλοντος, οι ισχυρές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις άλλες χώρες των PIIGS σίγουρα αφήνουν ένα πολύ αισιόδοξο μέλλον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου