Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ισχύει τελικά η φράση «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»;



Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2019 
Από όταν ήμασταν παιδιά οι γονείς μας μάς έλεγαν διαρκώς την ίδια φράση, προκειμένου να μάς πείσουν να φάμε τα φρούτα μας: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Τελικά κατά πόσο ισχύει αυτό;
Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας για τη Διατροφή απέδειξε ότι μία διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά είναι άμεσα συνδεδεμένη με καλύτερα υγεία της καρδιάς και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό -ακόμη και σε νέους ενήλικες. Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν κάποιο δίκιο είχαν οι γονείς μας…
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστώνη συνέκριναν 266 έρευνες σε πάνω από 100 χώρες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Κατέληξαν λοιπόν ότι δίαιτες φτωχές σε φρούτα οδήγησαν σε 521.395 θανάτους από καρδιοπάθειες και 1,3 εκατ. θανάτους από εγκεφαλικό, οι δίαιτες φτωχές σε λαχανικά οδήγησαν σε 809.425 από στεφανιαία νόσο και 210.849 θανάτους από εγκεφαλικό.
Τελικά δεν είναι το μήλο που κάνει το γιατρό πέρα, αλλά γενικά τα φρούτα. Ένας εύκολος τρόπος να αυξήσεις την ποσότητα οπωροκηπευτικών που καταναλώνεις, είναι να φροντίσεις το πιάτο σου σε κάθε γεύμα να είναι κατά το ήμισυ γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Μπορείς επίσης να πίνεις για πρωινό ή σνακ ένα smoothie μέσα στη μέρα, τα οποία εκτός από πεντανόστιμα είναι και σούπερ υγιεινά χάρη στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου