Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Η Ευρώπη έχει καταλάβει την μπλόφα του Μπόρις Τζόνσον

GUY FAULCONBRIDGE, RICHARD LOUGH, ANDREAS RINKE 
REUTERS BREAKINGVIEWS
Μετά τη σημαντική ενίσχυση της στερλίνας και αφότου ορισμένες βρετανικές εφημερίδες έκαναν λόγο για υποτιθέμενη νίκη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο θέμα του Brexit, οι ισχυροί παράγοντες της Ευρώπης έστειλαν ένα πιο στενόχωρο μήνυμα: η βασική συμφωνία για το διαζύγιο των δύο πλευρών δεν αλλάζει. Τρία χρόνια αφότου η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την Ε.Ε., το αποτέλεσμα που θα έχει η βασανιστική κρίση του Brexit εξακολουθεί να είναι ασαφές. Τα πιθανά αποτελέσματα ποικίλλουν, από άτακτη έξοδο της Βρετανίας την 31η Οκτωβρίου μέχρι μια ομαλή, φιλική έξοδο ή ακόμη και τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος. Στη σκηνή μπαίνει ο πρωθυπουργός Τζόνσον, ένας ανοιχτά δηλωμένος υποστηρικτής του Brexit, που έχει στοιχηματίσει ότι η απειλή μιας άτακτης εξόδου δίχως συμφωνία θα πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως η Ε.Ε. θα πρέπει να του παραχωρήσει το διαζύγιο που επιθυμεί.
24boris234234Στο πρώτο ταξίδι του Τζόνσον στο εξωτερικό ως πρωθυπουργού, η απάντηση που πήρε από τη Γερμανία και τη Γαλλία ήταν ευγενική, αλλά η ίδια: η συμφωνία αποχώρησης που είχε κλείσει πέρυσι η τότε πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα τροποποιηθεί σημαντικά. Και ο χρόνος λιγοστεύει. «Θέλω να είναι πολύ σαφής», είπε ο Μακρόν. «Τον ερχόμενο μήνα δεν πρόκειται να βρούμε μια νέα συμφωνία αποχώρησης που να παρεκκλίνει σημαντικά από την αρχική». Στο Βερολίνο, η Μέρκελ είχε προβεί σε μια αινιγματική δήλωση περί εύρεσης λύσης σε «τριάντα ημέρες», ώστε απλώς να τονίσει πόσο λίγος χρόνος απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 31 Οκτωβρίου και πόσο περίπλοκο είναι το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων. Ο Τζόνσον, ο οποίος επέτρεψε στον εαυτό του να τοποθετήσει το πόδι του επάνω σε ένα τραπέζι στο Παλάτι των Ηλυσίων κατά τη διάρκεια ανάλαφρης συζήτησης με τον Μακρόν, επαίνεσε την Ευρώπη για τις θετικές προθέσεις της και επέμεινε πως είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, πιθανώς την «τελευταία στιγμή».
Η λίρα, της οποίας η ισοτιμία ακολουθεί την πορεία των διαπραγματεύσεων του Brexit, είχε ενισχυθεί την Πέμπτη στον μεγαλύτερο βαθμό τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς ορισμένοι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι ακόμα και η πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία για το Brexit σήμαινε πως είναι εφικτή η επίτευξη συμβιβασμού. Η εφημερίδα Daily Mail είχε ως βασικό τίτλο «Ο Μακρόν προχωρεί σε (μικρό) συμβιβασμό» και αναρωτιόταν στο κύριο άρθρο της αν επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος. Οι Times έγραψαν: «Νέα ελπίδα για τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο Μακρόν λέει ότι είναι εφικτή συμφωνία για το Brexit». Ομως, σε Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες υπήρξε κατάπληξη για το γεγονός ότι οι δηλώσεις ερμηνεύτηκαν ως σημαντική στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το πρόβλημα έγκειται εν μέρει στο γεγονός ότι η Ευρώπη υποπτεύεται πως ο Τζόνσον χρησιμοποιεί το θέμα του Brexit για να επιτύχει μια σύγκρουση που δυνητικά θα του δώσει τη νίκη σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου