Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΑΕΚ: Απέλυσε Λυμπερόπουλο-Καρντόσο ο Μελισσανίδης!

Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2019

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελούν οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Μιγκέλ Καρντόσο και Βασίλης Δημητριάδης μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Ξάνθη. 

Σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση η ΑΕΚ και όλα δείχνουν πλέον ότι απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις. Δύσκολες ποδοσφαιρικά μιας και βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου –με το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό-. Δύσκολες και οικονομικά, καθώς το να αποφασίζεις μεγάλες «αλλαγές» είναι μια κίνηση. Η δεύτερη είναι να τις πληρώσεις και όλας.
Και μιας και όλα εδώ και ημέρες γυρίζουν γύρω από τον Μιγκέλ Καρντόσο και το μέλλον του; Ο Πορτογάλος προπονητής, είναι ήδη παρελθόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς και ανακοίνωσε την απόφαση του. Απόφαση «τριπλή», καθώς ο Καρντόσο δεν φεύγει μόνος του. Την πόρτα της εξόδου ο Τίγρης την έδειξε και στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, που προφανώς κατά την ιδιοκτησία είναι συνυπεύθυνος για την τραγική εικόνα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Τον σχεδόν βέβαιο αποκλεισμό από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Και βέβαια την ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος από την Ξάνθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως «τέλος» σήμανε και για τον Βασίλη Δημητριάδη, που διατηρεί το πόστο του γενικού αρχηγού και ήταν πάντα ένας από τους πολύ στενούς συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη. Άρα «έξω» και οι τρεις. Άρα προϋποθέσεις για μια ΑΕΚ από την αρχή, σε ένα καλοκαίρι που ήταν ούτως ή άλλως της επανεκκίνησης. Μπερδεύουν πολύ τα πράγματα. Αλλά όπως φαίνεται για την διοίκηση ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Ήταν έξαλλος ο Τίγρης με τη λήξη της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από τον κόσμο της ομάδας. Ουσιαστικά εξελίχθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία αν μη τι άλλο δείχνουν και την επικινδυνότητα της κατάστασης πλέον στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Γιατί το να χάσεις έναν αγωνιστικό στόχο όπως η Ευρώπη, είναι σοβαρό. Να χάσεις ένα ματς πρωταθλήματος λιγότερο. Να χάσεις τον κόσμο σου από τον Αύγουστο και όλας, για έναν τόσο μεγάλο αθλητικό οργανισμό δεν είναι απλό πράγμα.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης λοιπόν, αρκετός κόσμος της ΑΕΚ βρέθηκε έξω από τα VIP για να διαμαρτυρηθεί για την εικόνα της Ένωσης. Άπαντες, φώναζαν «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ» και κατά την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από το γήπεδο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ άκουγε τα παράπονα των «κιτρινόμαυρων φιλάθλων, οι οποίοι τον προέτρεψαν να τους διώξει όλους! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε στον κόσμο πως: «Εχουν φύγει όλοι». Μια ατάκα που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα!
Κατά μια άλλη πληροφορία, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν απολύθηκε. Πρόλαβε και παραιτήθηκε νιώθοντας συνυπεύθυνος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο «Λύμπε» αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον Μηνά Λυσσάνδρου προκειμένου να «παραδώσει» και να αποχωρήσει. Απόψε στο ΟΑΚΑ όταν οι δύο τους τα είπαν για λίγο, ο Λύμπε εμφανώς φορτισμένος φέρεται να υποστήριξε πως «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και παραιτούμαι γιατί οφείλω να συμβάλλω στο να αποφορτιστεί η κατάσταση και να βρει η ομάδα το δρόμο της».
Από την άλλη ως αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει πει «επίσημα» το παραμικρό. Και αυτό έχει τη σημασία της. Διότι αν ο Λύμπε και ο Δημητριάδης, είναι πρόσωπα του περιβάλλοντος της ομάδας δεν ισχύει το ίδιο και για τον προπονητή. Και ο Καρντόσο ήρθε στην Ελλάδα έχοντας προϋπηρεσία σε κορυφαίες λίγκες. Και πέτυχε μια συμφωνία που δεν είναι εύκολο να «σπάσει». Αν όντως η Ένωση καταγγείλει τη σύμβαση του και τον απολύσει θα πρέπει να τον αποζημιώσει για δύο χρόνια. Δεν είναι απλό το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει μια «κλειστή» συμφωνία. Και υπάρχει σαφώς και ο εγωϊσμός ενός προπονητή, που όσο και αν στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο, προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να χωνέψει ότι δεν του προσφέρεται καμία πίστωση χρόνου. Ότι η διοίκηση θα τον είχε «απολύσει» ήδη αν δεν υπήρχε αυτό το συμβόλαιο.
Πριν από λίγο διέρρευσε από τα αποδυτήρια πως όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης ρώτησε τον Καρντόσο τι δεν πάει καλά, ουσιαστικά δεν πήρε απάντηση. Και αυτό τον έκανε «έξαλλο» σε σημείο που να αποφασίσει την απόλυση. Κάτι τέτοιο όμως δεν «ταιριάζει» με όλα έγιναν στα VIP με τη λήξη του ματς. Όταν ο Τίγρης μιλώντας στον κόσμο ήταν ήδη αποφασισμένος για το «τέλος» και την αλλαγή σελίδας. Πριν από λίγο επίσης κυκλοφόρησε και το όνομα του Νίκου Κωστένογλου ως βασικού υποψήφιου «αντικαταστάτη» του Πορτογάλου. Δίχως όμως να μπορεί να πει με σιγουριά κανείς, αν πρόκειται –το πιθανότερο- για μια λύση «υπηρεσιακή» που θα δώσει στην ομάδα τον χρόνο που χρειάζεται να βρει τον επόμενο προπονητή της. Ή αν όντως η ΑΕΚ έπειτα από ένα καλοκαίρι με τόσες φιλοδοξίες, και με ένα ρόστερ που χτίστηκε από τον Καρντόσο θα πάει τη σεζόν με τον συμπαθή Έλληνα τεχνικό που ουσιαστικά αποτελεί έναν από τους «στρατιώτες» της.
Το ρεπορτάζ εννοείτε πως συνεχίζεται και μένει να «διασταυρωθεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου