Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Παραδίδονται εντός του 2019 άλλοι πέντε ανακαινισμένοι αερολιμένες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οσονούπω ολοκληρώνεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Οι εργασίες επέκτασης κατά 2.185 τ.μ. και ανακαίνισης του υπάρχοντος αεροσταθμού, η αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ο διπλασιασμός των ιμάντων παραλαβής αποσκευών και η κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Εχουν μάλιστα τελειώσει και τα έργα στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων, και απομένουν οι τελευταίοι αναγκαίοι έλεγχοι ετοιμότητας για να παραδοθεί και επίσημα το «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Μυτιλήνη
Την ίδια ώρα, αν και στο αρχικό πλάνο της εταιρείας ο αερολιμένας της Μυτιλήνης προοριζόταν για το 2020, εντέλει, το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο έως το φετινό φθινόπωρο. Στην περίπτωση του «Οδυσσέας Ελύτης», η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν επιδεχόταν ριζικές βελτιώσεις οπότε η FraportGreece προχώρησε στην κατασκευή ενός εξ ολοκλήρου νέου αεροσταθμού, συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., στην κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και στην κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών μαζί με την αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος.
Σάμος
Η Σάμος αναμένεται να υποδεχθεί το νέο της αεροδρόμιο, εκτεταμένο κατά 1.550 τ.μ., επίσης εντός του 2019. Ετσι θα προκύψει 40% αύξηση του αριθμού των check-in, 25% αύξηση των πυλών αναχώρησης, 50% των σημείων ασφαλείας, παράλληλα με την εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών και την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης για τα αεροσκάφη.
Κεφαλονιά
Τα έργα στο αεροδρόμιο «Αννα Πολλάτου» της Κεφαλονιάς βρίσκονται περίπου στο 65% της ολοκλήρωσής τους. Προς το τέλος του χρόνου, οπότε και θα είναι έτοιμο, θα έχει τελειώσει η κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 10.700 τ.μ., κάτι που συνεπάγεται αυξημένα check-in κατά 70%, με διπλάσια σημεία ασφαλείας και διπλάσιες πύλες αναχωρήσεων. Θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες ανακαινίσεις και αναδιαμορφώσεις στην πίστα αλλά και η ανακαίνιση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Ρόδος
Το αεροδρόμιο της Ρόδου, το 2ο μεγαλύτερο που διαχειρίζεται η Fraport Greece μετά το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε ένα από τα πολυπλοκότερα και απαιτητικότερα. Ωστόσο, η εικόνα του αλλάζει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές. Μέσα σε 100 ημέρες και χωρίς να επηρεαστεί ή διακοπεί η λειτουργία του αεροδρομίου, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Για τις ανάγκες του έργου αφαιρέθηκαν και αναπληρώθηκαν 32.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου. Παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα και τη συνεχή λειτουργία του «Διαγόρας», αντικαταστάθηκε το παλαιό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών στον παλιό και στον νέο τερματικό σταθμό. Και σε αυτό το έργο οι προκλήσεις ήταν πολλές και μεγάλες: το σύστημα ελέγχου αναχώρησης έπρεπε να τροποποιηθεί σταδιακά, ενώ οι ζώνες παραλαβής αποσκευών βρίσκονταν σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου