Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Το έλλειμμα των ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει το $1 τρισ.


Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019



(AP Photo/Brynn Anderson, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το έλλειμμα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το επόμενο οικονομικό έτος, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που είναι βασισμένες στη μεγάλη συμφωνία για τον Προϋπολογισμό μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του Κογκρέσου.
Η εμφάνιση του ελλείμματος του ενός τρισ. γίνεται παρά την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ ότι όχι μόνο θα εξισορροπήσει τον Προϋπολογισμό, αλλά θα μειώσει ολόκληρο το εθνικό χρέος.
«Η δημοσιονομική προοπτική του Εθνους είναι απειλητική», δήλωσε ο Φίλιπ Σβάγκελ (Phillip Swagel), διευθυντής του μη κομματικού Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO). «Το ομοσπονδιακό χρέος, το οποίο είναι ήδη υψηλό σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, είναι σε μια μη βιώσιμη πορεία» πρόσθεσε.
Το Γραφείο την Τετάρτη ανέβασε τη φετινή εκτίμηση για το έλλειμμα κατά 63 δισεκατομμύρια δολάρια και τη σωρευτική προβολή του ελλείμματος για την επόμενη δεκαετία κατά 809 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι προβολές υψηλότερου ελλείμματος έρχονται ακόμη και όταν η CBO μείωσε την εκτίμησή της για τα επιτόκια, γεγονός που μειώνει το κόστος δανεισμού και ενώ αύξησε τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.
Το CBO προέβλεψε ότι το έλλειμμα για την τρέχουσα χρήση θα ανέλθει στα 960 δισ. δολάρια. Κατά την επόμενη οικονομική χρήση, η οποία αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.
Και είπε ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου για τον Προϋπολογισμό, απομακρύνοντας έτσι το κλείσιμο των κρατικών υπηρεσιών τον Οκτώβριο και την απειλή των βαθιών αυτόματων περικοπών, θα εκτινάξει το έλλειμμα κατά 1,7 τρισ. δολάρια την ερχόμενη δεκαετία.
Αυξημένα έξοδα σε ανακούφιση καταστροφών και ασφάλεια συνόρων θα μπορούσαν να προσθέσουν 225 δισ. δολάρια. Οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω των προβλέψεων για τα επιτόκια θα βοηθήσουν την εικόνα, μειώνοντας τα 1,4 τρις. δολάρια.
Ο Σβάγκελ είπε ότι το ομοσπονδιακό χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την ερχόμενη δεκαετία εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και υψηλότερων δαπανών στην ιατρική φροντίδα.
Για να βάλουν τη χώρα σε βιώσιμη πορεία, επισήμανε ο Σβάγκελ, οι νομοθέτες πρέπει να αυξήσουν τους φόρους, να κόψουν τις δαπάνες ή να συνδυάσουν τα δύο μέτρα.
Το CBO εκτιμά ότι η Οικονομία θα επεκταθεί πιο αργά από 2,3% φέτος σε 1,8% κατά μέσο όρο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η παραδοχή αντανακλά την επιβράδυνση της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και των κρατικών αγορών, καθώς και την επίδραση των εμπορικών πολιτικών στις επιχειρηματικές επενδύσεις.
Εκτιμά ακόμη ότι η ανεργία θα παραμείνει κοντά στο σημερινό επίπεδο 3,7% μέχρι το τέλος του 2020 και θα αυξηθεί στο 4,6% προς το τέλος του 2023.
Η εκτίμηση του CBO είναι η πρώτη που αντικατοπτρίζει τη συμφωνία Προϋπολογισμού που κερδήθηκε με σκληρό αγώνα και υπογράφτηκε στις αρχές του μήνα.
«Η πρόσφατη συμφωνία του Προϋπολογισμού ήταν ένας προϋπολογισμός καταστροφικός και τώρα έχουμε και άλλες αποδείξεις. Και τα δύο κόμματα ανέλαβαν μια κατάσταση που δεν ήταν πλέον βιώσιμη και την κατέστησαν πολύ χειρότερη», δήλωσε η Μάγια ΜακΓκίνεας (Maya MacGuineas,) πρόεδρος της ιδιωτικής επιτροπής για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό (Committee for a Responsible Federal Budget).
Η ΜακΓκίνεας δήλωσε ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι η νομοθεσία που θεσπίζουν αποδίδει και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο της αύξησης των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και την αποκατάσταση της φερεγγυότητας του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης.
Να σημειωθεί ότι η οργάνωσή της επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη δημοσιονομική πολιτική.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου