Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Τένις των ΗΠΑ

Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019


 

Το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Τένις των ΗΠΑ, γνωστό και ως US Open, είναι το τέταρτο και τελευταίο από τα μεγάλα τουρνουά τένις στον κόσμο, γνωστά και ως γκραν σλαμ. Τα άλλα τρία κατά χρονική σειρά είναι είναι το Ανοιχτό Πρωτάθλημα της Αυστραλίας (Australian Open), το γαλλικό Ρολάν Γκαρός και το αγγλικό Γουίμπλεντον.
Διεξάγεται κάθε χρόνο από τα τέλη Αυγούστου (τελευταία Δευτέρα του μήνα) έως τις αρχές Σεπτεμβρίου στην περιοχή Φλάσινγκ Μέντοους της Νέας Υόρκης σε γήπεδα με συνθετική σκληρή επιφάνεια και διαρκεί δύο εβδομάδες (26 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου 2019). Οι συμμετέχοντες, που αποτελούν την αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις, αγωνίζονται σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες: απλό ανδρών και γυναικών, διπλό ανδρών και γυναικών και μικτό διπλό.
Το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Τένις των ΗΠΑ, προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα πρωταθλήματα αντισφαίρισης στον κόσμο: το Εθνικό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. το οποίο πρωτοξεκίνησε το 1881 με τις κατηγορίες του απλού και διπλού ανδρών. Η διοργάνωση ήταν ανοιχτή μόνο σε συλλόγους που ήταν μέλη του Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τένις (USLTA και μετέπειτα USTA). Το 1887 μπήκαν στο παιγνίδι και οι γυναίκες με το απλό, το 1887 με το διπλό, ενώ το 1892 συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων και το μικτό διπλό.
Οι πέντε κατηγορίες (οι Αμερικανοί τις ονομάζουν πρωταθλήματα) διεξάγονταν σε διαφορετικές περιοχές μέχρι το 1968. Από τότε τα πέντε τουρνουά φιλοξενήθηκαν σε μια περιοχή, αρχικά στο Φόρεστ Χιλς της Νέας Υόρκης και από το 1978 μέχρι σήμερα στο γειτονικό Φλάσινγκ Μέντοους. Η αποκεντρωμένη διεξαγωγή των πέντε κατηγοριών είχε ως αποτέλεσμα το τουρνουά να παίζεται σε διαφορετικές επιφάνειες: από το 1881 έως το 1974 σε γρασίδι, από το 1975 έως το 1977 σε χώμα και από το 1978 έως σήμερα σε συνθετική σκληρή επιφάνεια.
Τις περισσότερες κατακτήσεις στο απλό ανδρών, από 7, έχουν πετύχει τρεις αμερικανοί τενίστες: ο Ρίτσαρντ Σίαρς (1881-1887), ο Γουίλιαμ Λαρντ (1901, 1902, 1907-1911) και ο Μπιλ Τίλντεν (1920 -1925,1929). Στις γυναίκες κυρίαρχη παραμένει η Αμερικανο-Νορβηγίδα Μόλα Μάλορι με 8(1915 - 1918, 1920-1922, 1926).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου