Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Το Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων


Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019



Η πυρπόληση της Φώκαιας κατά τη σφαγή που συντελέστηκε από άτακτα τουρκικά τμήματα (Ιούνιος 1914). Πηγή: Wikimedia Commons

ΠΕΡΘ. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Η Πολιτειακή Διάσκεψη για το έτος 2019 του Εργατικού Κόμματος της Δυτικής Αυστραλίας (Western Australian Labor Party), αναγνώρισε ομόφωνα την Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, καλώντας την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας να πράξουν το ίδιο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας.
Ο Κάλεμπ Γκάρντνερ διάβασε το ψήφισμα στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Περθ, το Σάββατο 24 Αυγούστου, το οποίο υποστηρίχθηκε από την Ρεμπέκα Ντόιλ και ψηφίστηκε από όλους τους αντιπροσώπους, βεβαιώνοντας έτσι ότι το Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας γίνεται το πρώτο μεγάλο κόμμα της χώρας, που αναγνωρίζει την Γενοκτονία.
Το ψήφισμα αναφέρει: «Το Εργατικό Κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας αναγνωρίζει ότι από το 1909 έως το 1923 η κυβέρνηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι διάδοχοί της ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα μαζικών απελάσεων, δολοφονιών, πολιτιστικής κάθαρσης και γενοκτονίας των αρμενικών, ελληνικών και ασσυριακών χριστιανικών κοινοτήτων εντός των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
«Δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί για όσους δολοφονήθηκαν κατά την γενοκτονία, λέγοντας τα ονόματά τους, εξιστορώντας τις ζωές τους και αναγνωρίζοντας τις συνθήκες θανάτου τους. Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η διεθνής κοινότητα κρατούσε στην αφάνεια αυτές τις γενοκτονίες, με τον να μην τις αναγνωρίζει».
Ο Κάλεμπ Γκάρντνερ, ο οποίος προώθησε το ψήφισμα προς επικύρωση ενώπιον ενός γεμάτου ακροατηρίου δήλωσε ότι ήταν καιρός να σταματήσει η άρνηση για την αναγνώριση.
«Αυτό που συνέβη με τους Αρμένιους, τους Ελληνες και τους Ασσυρίους με πρόσχημα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μια καθαρή γενοκτονία και είναι καιρός όλα τα πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις στην Αυστραλία να ακολουθήσουν το παράδειγμα που έθεσε η Νέα Νότια Ουαλία και η Νότια Αυστραλία αναγνωρίζοντας αυτές τις πράξεις ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η άρνηση δεν είναι πλέον δικαιολογημένη», σχολίασε ο Γκάρντνερ.
Ο πρόεδρος του «ANC-AU Perth Branch», Ζαφέν Μπογιατζιάν και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ανώτατου Σώματος Δημόσιων Υποθέσεων της αυστραλο-αρμενικής κοινότητας, Χέιγκ Καϊζεριάν, χαιρέτισαν την υπερψήφιση του ψηφίσματος.
Ο κ. Μπογιατζιάν δήλωσε: «Εκ μέρους της αρμενικής κοινότητας της Δυτικής Αυστραλίας, ευχαριστώ τον κ. Γκάρντνερ και την κυρία Ντόιλ για την αξιέπαινη στάση τους σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ομόφωνη υπερψήφιση στο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος δίνει σημαντική ώθηση στην υπόθεσή μας, για την οποία είμαστε ευγνώμονες μιας και είμαστε μια κοινότητα που αποτελείται κυρίως από απογόνους εκείνης της γενοκτονίας».
Ο κ. Καϊζεριάν πρόσθεσε πως «πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας που διαδίδουν την Ιστορία των Αρμενίων -τόσο την φωτεινή όσο και την σκοτεινή- με αξιόλογους ηγέτες στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινότητα. Αυτό οδηγεί σε κινήσεις όπως αυτή η σημερινή».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου