Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

«WSJ»: Αλλάζουν οι αξίες των Αμερικανών, που προσδιορίζουν τον εθνικό τους χαρακτήρα


Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019



(AP Photo/Frank Franklin II, FILE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Οι αξίες των Αμερικανών που προσδιορίζουν τον εθνικό τους χαρακτήρα αλλάζουν, καθώς οι νεότερες γενιές αξιολογούν πατριωτισμό, θρησκεία και απόκτηση παιδιών ως λιγότερο σημαντικά απ’ ότι οι γενιές δύο δεκαετίες πριν, σύμφωνα με μία έρευνα από «Wall Street Journal/NBC News».
Η δημοσκόπηση είναι το τελευταίο σημάδι των δυσκολιών που οι προεδρικοί υποψήφιοι του 2020 πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν στη δημιουργία ενός ενωτικού μηνύματος για μια χώρα διχασμένη πάνω σε προσωπικές αρχές και απόψεις μιας όλο και πιο ποικιλόμορφης κοινωνίας.
Οταν η «Journal/NBC News» είχε ρωτήσει Αμερικανούς πριν από 21 χρόνια να πουν ποιες αξίες ήταν πιο σημαντικές γι’ αυτούς, οι μεγάλες πλειοψηφίες είχαν επιλέξει την σκληρή δουλειά, πατριωτισμό, αφοσίωση στη θρησκεία και τον στόχο να έχουν παιδιά.
Σήμερα η σκληρή δουλειά παραμένει πρώτη στη λίστα, αλλά οι άλλες τρεις αξίες έχουν υποχωρήσει σημαντικά, εξαιτίας αλλαγής προτεραιοτήτων από ανθρώπους κάτω των 50 ετών.
Ενα περίπου 61% στη νέα έρευνα αναφέρει τον πατριωτισμό ως πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, που συνιστά μία υποχώρηση 9 ποσοστιαίων μονάδων από το 1998, ενώ το 50% ανέφερε τη θρησκεία, υποχώρηση 12 μονάδων. Περίπου το 43% έδωσε μεγάλη αξία στην απόκτηση παιδιών, μειωμένη κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες από το 1998.
Οι απόψεις διαφέρουν σημαντικά με την ηλικία. Μεταξύ ανθρώπων 55 χρόνων και άνω, ένα 80% περίπου λέει ότι ο πατριωτισμός είναι πολύ σημαντικός, σε αντίθεση με το 42% των ηλικιών από 18 έως 38 χρόνων η γενιά της χιλιετηρίδας και μεγαλύτεροι της γενιάς Ζ. Τα δυο τρίτα της μεγαλύτερη ομάδας θεωρούν ως πολύ σημαντική τη θρησκεία, σε σύγκριση με το ένα τρίτο της νεότερης ομάδας που έχει την ίδια άποψη.
«Υπάρχει μια αναδυόμενη Αμερική όπου θέματα όπως τα παιδιά, η θρησκεία και ο πατριωτισμός είναι πολύ λιγότερο σημαντικά. Και στην Αμερική, είναι η αναδυόμενη γενιά που δημιουργεί την κατεύθυνση στην οποία οδηγείται η χώρα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός δημοσκόπος Μπιλ ΜακΙνταρφ (Bill McInturff), ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα με τον Δημοκρατικό δημοσκόπο Τζεφ Χόρβιτ (Jeff Horwitt).
Την ίδια ώρα η έρευνα βρήκε κάποια λίγα στοιχεία ενότητας. Η πλειοψηφία των Αμερικανών είναι πολύ ή κάπως ικανοποιημένοι από την Οικονομία, αλλά τα δύο τρίτα λένε ότι δεν είναι βέβαιοι ότι η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερα από την τρέχουσα. Οι μεγάλες πλειοψηφίες αξιολόγησαν επίσης την ανοχή για τους άλλους ως πολύ σημαντική προσωπική αξία.
Η Καρτρέτα Ντάντα (Cartretta Dada) μία 62χρονη από το Μπέρμινγχαμ, Αλαμπάμας, αξιολόγησε τον πατριωτισμό, τη θρησκεία και την απόκτηση παιδιών πολύ σημαντικά γι’ αυτήν. Είπε ότι οι απόψεις της έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη θρησκευτική δέσμευση της γενιάς πριν από αυτήν και τη δική της εμπειρία ως γονέα.
«Επειδή είχα τρεις μαύρους γιους, έπρεπε τότε να είμαι πολύ συγκεκριμένη στο πώς τους μεγάλωνα έτσι ώστε να μπορούν να πετύχουν σε μια κοινωνία που μερικές φορές δεν τη θεωρούν ανθρώπινη», είπε. «Ηταν σημαντικό για μένα να τους δώσω το καλύτερο που μπορούσα να τους δώσω για να πετύχουν στην Αμερική».
Η Μέγκαν Κλαρκ (Megan Clark), 31χρονη από το Οστιν, Τέξας, δήλωσε ότι η εμπειρία της ως παιδί που ζει στο εξωτερικό λόγω της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του πατέρα της, επηρέασε τις απόψεις της για τον πατριωτισμό αλλά όπως λέει «πατριωτισμός για χάρη του πατριωτισμού δεν σημαίνει τίποτα για μένα», παρά μόνο «εάν πιστεύετε στις αξίες τις οποίες η χώρα σας εκφράζει και ακολουθεί και θέλετε να τις υποστηρίξετε».
Εκτός από τις διαφορές στις προσωπικές αξίες, η δημοσκόπηση καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα έχει διχαστεί σε πολλά άλλα θέματα της κοινωνίας ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε χίλιους ενήλικες από 10 έως 14 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου