Μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο παζάρι Αλμυρού Βόλου, που κόστισε τη ζωή σε ένα 13χρονο κοριτσάκι, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του χώρου και της προσωρινά υπεύθυνης
Ένα κοριτσάκι 13 ετών έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από παιχνίδι λούνα παρκ που είχε στηθεί στο παζάρι της περιοχής.
Η μικρή διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά της.
Οι διασώστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα προσπαθούσαν να το κρατήσουν στη ζωή με κάθε τρόπο προχωρώντας σε μαλάξεις ανάμεσα στο πλήθος κόσμου. Στο Κέντρο Υγείας της περιοχής διακομίστηκαν επτά πολίτες που λιποθύμησαν βλέποντας το δυστύχημα.

Επικράτησε χάος

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής και στο τόπο ήχησαν σειρήνες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και της Αστυνομίας. Στην εμποροπανήγυρη επικράτησε απόλυτο χάος και ολόκληρο το Κέντρο Υγείας Αλμυρού τέθηκε σε συναγερμό.
Όπως αναφέρει ο taxydromos.gr η μητέρα του κοριτσιού βλέποντας το παιδί πεσμένο στο έδαφος κατέρρευσε.
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού έδωσαν επί τόπου πρώτες βοήθειες και μετέφεραν το αγγελούδι στο Κέντρο Υγείας, ενώ Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου έσπευδε για να το παραλάβει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη είχε ακόμη σφυγμό όταν παρελήφθη.

Πως συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανήλικη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι του λούνα παρκ που λέγεται «χαλί» το οποίο μοιάζει με σφυρί και γυρίζει γύρω γύρω όταν ενώ ήταν ανεβασμένο εκεί το παιχνίδι άρχισε να περιστρέφεται με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι συνήθως.
Το κορίτσι χτύπησε το κεφάλι του και στα κάτω άκρα πέφτοντας σε άλλο παιχνίδι το «ταψί» και κατέληξε κάτω από την μπαλαρίνα με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αρχίζουν να φωνάζουν.
Ανάμεσα στους σοκαρισμένους πολίτες οι πυροσβέστες που κατέφθαναν λίγο αργότερα άρχιζαν τις ενέργειες για τον απεγκλωβισμό.
Το κοριτσάκι εξέπνευσε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας παρά το γεγονός ότι είχε διασωληνωθεί. Στον τόπο του δυστυχήματος οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη.
TA NEA