Για 19η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους τους Champions League και φιγουράρει στην ελίτ της Ευρώπης. Ένας Θρύλος μετράει ξανά τα άστρα!
Μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League | tanea.grΜετά το εμφατικό 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης, οι Ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν και στο Κράσνονταρ (2-1) απέναντι στη ρωσική ομάδα και επικύρωσαν πανάξια την πρόκριση στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Ελ Αραμπί -που συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα την τελευταία στιγμή αντί του Γκερέρο (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση o Ισπανός) είχε ρόλο εκτελεστή καθαρίζοντας με δύο ριπές (11′, 48′) τους γηπεδούχους. Μάλιστα, τα γκολ του Μαροκινού ανέτρεψαν το προβάδισμα των Ρώσων (10′ Ούτκιν).
Χρήζει όμως επισήμανσης και ο ρόλος του μαέστρου Βαλμπουενά που έφτιαξε» και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Όλα κρίθηκαν σε ένα λεπτό

Η Κράσνονταρ έκανε αυτό που είχε επισημάνει πολλές φορές στους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να πάρει πολλά ρίσκο επιθετικά για να πετύχει ένα γκολ στα πρώτα λεπτά.
Ήταν αναμενόμενο πως οι γηπεδούχοι θα προσπαθούσαν να πιέσουν τους ερυθρόλευκους θέλοντας να σκοράρουν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Κατάφεραν μάλιστα τον στόχο τους αλλά αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ότι πέτυχε τον δικό του στόχο ο Ολυμπιακός «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.
Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο σκορ στο δέκατο λεπτό κι αφού πρώτα είχαν απειλήσει δύο φορές με μακρινά σουτ.
Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Ούτκιν εκμεταλλευόμενος την σύγχυση στην περιοχή των ερυθρόλευκων, αλλά η μαγκιά του Ολυμπιακού ήταν η άμεση απάντηση.

Το 1-1 με σκόρερ τον Ελ Αραμπί

Πριν οι Ρώσοι προλάβουν να… πιστέψουν ότι θα βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Πειραιά, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των παικτών της Κράσνονταρ. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 11’, ένα λεπτό δηλαδή μετά το γκολ που πέτυχε η ρωσική ομάδα.
Ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ μετά από σέντρα του Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός ήταν στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα κρίθηκαν νωρίς και οι πειραιώτες είχαν πετύχει τον μεγάλο τους στόχο στο ματς.
Κατάφεραν να σκοράρουν και μάλιστα νωρίς στο ματς, γεγονός που επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να ελέγξει το παιχνίδι μετά το 1-1.
Και κανείς βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά ότι σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του Μαρτίνς, αλλά πήρε θέση στο βασικό σχήμα καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ζέσταμα ο Γκερέρο.

Βρήκε ηρεμία και έπαιξε στην κόντρα

Το γκολ του Ολυμπιακού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός νέου «σκηνικού» στο ματς, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ηρεμία στο παιχνίδι τους.
Ο Γκιγιέρμε ανέβασε αισθητά την απόδοση του ενώ Ποντένσε, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά προσπάθησαν να βγάλουν κόντρες, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά.

«Μαέστρος» Βαλμπουενά και σούπερ Ελ Αραμπί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στην πρώτη τους επίθεση στην εστία των Ρώσων στο δεύτερο 45΄λεπτο.
Ο Βαλμπουενά ήταν και πάλι ο δημιουργός με σέντρα στην μικρή περιοχή και ο Ελ Αραμπί με σωστή θέση έκανε το 2-1 για τους ερυθρόλευκους στο 47’.
Ο Μαροκινός είναι μεγάλος σκόρερ και το δείχνει από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Οφείλει βέβαια να σταθεί κάποιος στην μεγαλειώδη εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Βαλμπουενά, καθώς ο Γάλλος ήταν εντυπωσιακός και σε αυτό το παιχνίδι, πραγματοποιώντας μια τεράστια εμφάνιση.
Ο πολύπειρος μέσος έκανε όλες τις δουλειές και ήταν χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης του Ολυμπιακού και στην ρεβάνς με τους Ρώσους.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με Βαλμπουενά, Μασούρα και Ποντένσε και έβγαλαν πολλές κόντρες στην άμυνα της Κράσνονταρ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε πανάξια στην κατάκτηση μιας τεράστιας πρόκρισης.
Οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν και στα παιχνίδια απέναντι στην Κράσνονταρ πως ήταν καλύτερη ομάδα από τους Ρώσους και δεν χωρά αμφιβολία πως οι πειραιώτες πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους δουλεύοντας πολύ σκληρά και μεθοδικά όλο το καλοκαίρι.

Αγωνία για τον Σεμέδο

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τάξεις των ερυθρόλευκων επικρατεί μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο δεύτερο μέρος στο γόνατο και έγινε αλλαγή. Ο 25χρονος αμυντικός θα υποβληθεί την Τετάρτη σε μαγνητική τομογραφία με την ευχή όλων να μην έχει κάτι σοβαρό.
Κράσνονταρ: Κρίτσιουκ, Φιόλουσον, Σπάγιτς, Βάντερσον, Όλσον, Μπερκ, Ούτκιν (67′ Ιγκνατίεφ), Βιλένα, Στότσκι, Σουλεϊμάνοφ (32′ λ.τρ. Ναμλί), Πετρόφ.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο (65′ λ.τρ. Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε (84′ Καμαρά), Ελ Αραμπί (73′ Σουντανί).